Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-03-02

2014/03/02. - írta: Kárász

Gyíkemberek

Nagyon utálják a bámeleket. Ugyanis rovarevők. De tulajdonképpen mindenevők. Emberekkel is beérik.

A gyíkemberek magukat sszlesnek nevezik. Rühellik a gyíkEMBER szót, ugyanis az emberek esküdt ellenségei. Az ellenségeskedés oka kettős: életterüket veszélyezteti az összehangolt emberi tevékenység; alapvetően kannibálok. A sszlesek a szalamandrából fejlődtek ki. Nyálkás bőrük a tüzet eloltja. A hideget nem bírják, ahol hosszú és hideg a tél, ott téli álmot alszanak. Szaporodásuk vízhez köti őket. Földalatti üregekben laknak. A madarakkal nem bírnak. Küzdelemben elszántak, de nem keresik mindenáron az összeütközést. Inkább szeretik a cselvetést, csapdát, váratlan támadást. Ha szolgálatban egyedül vannak, megvesztegethetők. A legyőzött embereket azonnal elfogyasztják. Sebesüléseik gyorsan gyógyulnak, levágott testrészeik újra kinőnek.
A sszlesek különös tulajdonsága, hogy ha többen vannak, telepatikus kapcsolat keletkezik közöttük, így teljes összhangban érzékelik a környezetet, és összehangoltan cselekszenek. Öreg sszles sámánok mesélik, hogy régen egy sszlesnek sikerült annyi társát tartós szellemi kapcsolatra bírnia, hogy legyőzhetetlen lett, és sikerült egész földrészüket embertelenítenie. Még ma is élne, ha szárazság miatt halhatatlan szimbiózisa nem csökkent volna a kritikus tömeg alá. Azóta is arra várnak a sszlesek, hogy valaki legyőzze kishitűségét, és újra összehozza a világot paramintázó legyőzhetetlen sámánisztikus sszles egyesülést.

 

Amikor a sárkányok nagyon elszaporodtak, kétségbeejtővé vált a helyzet. De a gyíkemberek öngyilkos háborúba kezdtek. Elszántan keresték és összetörték a sárkánytojásokat. A sárkánytojók ezt nem tűrték, de hiába. Sok sszles sárkányt győz. Persze a veszteségük óriási volt. A megmaradt sárkányok közben öregedtek, és testméretük ezzel együtt óriásira nőtt. Már nem tudtak annyit enni, ami biztosította az energiát túlnőtt testüknek, és megpusztultak. Tanulságot megjegyezve azóta évente kétszer Néma teljes lakossága sárkányirtást rendez. Tojásokat széttapossák, növendéksárkányokat levadásszák. Csak néha vetődik nagyobb méretű sárkány a kontinensre, de az vagy egy távolabbi szigetről érkezik, vagy a levegő létsíkjáról billen át.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr95840234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása