Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2012-10-09

2012/10/09. - írta: Kárász

Ma nem sok mindent tettem. Mostam, vasaltam.

Reggel voltam madarasban és metroban. Lájtosan vásároltam, mert már alig van pénzem. Pénteken jön az alamizsna, majd akkor rendesen. Általában egyszer vásárolok egy nagyot, aztán csak tojást meg zöldségeket veszek, szükség szerint. Még kenyér és péksütemény is a mélyhűtőben várakozik, hogy feláldozhassa magát az étvágyam oltárán.

Megtaláltam végre, hogy jövőre melyik szombatokat fogják eltolni. Mondjuk nem vagyok zsidó, ezért nem érint olyan kényelmetlenül, hogy szombat munkanap lesz. Egyáltalán nem érint, mióta nyugdíjas vagyok.De program szervezésénél azért jó tudni. Szóval már megrajzoltam a kézi naptárat jövő év végéig. És kezdhetem szerkeszteni a fali naptárhoz is a táblázatokat.

A trónt gyakorlatilag befejeztem. Ági holnap hozza a szövegeket, amit beleragasztok. Akkor kész lesz.

A thulei képet elfordítottam. Így jobban mutat. És át kell állnom a fekvő képek szerkesztésére, ha tévé képernyőre fogom a filmet készíteni. Persze a vászon is fekvő téglalap.

Volt már thulei képem, az az állatnövényekről szólt. Már nincs nálam. Ez nem a befejezett állapota:

Talpunk alatt van a föld. Végtelen féltér. Fejünk fölött az ég. Másik végtelen féltér. Két fél az egy egész.
Az ég és a föld között jár nappal a Nap, éjjel pedig a két hold: Raia Szeme és a Bíbor Hold. Raia Szeme 9 naponként jut fel a zenitre, a Bíbor Hold 8 naponként. Ciklusuk fele ideje alatt végig láthatók, aztán a másik fél időben a horizont alatt vannak. Vannak még számtalan csillagok, de azok olyan gyengék, hogy egy komolyabb felhősárkány el tudja őket zavarni. A Nap és a holdak viszont puszta jelenlétükkel meg tudják akadályozni az Ég és a Föld egyesülését.
Évente többször előfordul, hogy egyik hold sem látható éjjel. A helyzetet a Föld és az Ég azonnal kihasználja, és vad nászba kezd. Heves együttlétükből új fajok keletkeznek: növény-állatkák és állat-növénykék. Ezek egymásnak esnek vagy szétrajzanak, mivel kicsik, tapasztalatlanok és neveletlenek. Ahol dús a vegetáció, ott az állatok és a betegségek hamar elpusztítják őket, általában a reggelt sem érik meg. Viszont a sivatagokban, kiégett földön és magas hegyen néhány életre való elkezd tenyészni.
A felkelő Nap éles szemével azonnal észreveszi ezeket a torz és idétlen teremtményeket. Sugarait az engedelmesség páncéljába öltözteti, fejükre az elszántság sisakját teszi, kezükbe a halál fullánkját adja, és a szörnyek elpusztítására küldi őket. A napsugarak könyörtelenül kiirtják a növény-állatkákat és állat-növénykéket, ahol megtalálják őket. Néhány szerencsés vagy életképes a földbe fúrja magát vagy árnyékba bújik. Ezeknek esélyük van arra, hogy megmaradjanak és szaporodjanak, ha még a téli hideget is kibírják.
Északon, Thule fölött három nap az esztendő. Ugyanis a tavasz és az ősz egy napig tart, a tél fél évig és végig sötét van. A nyár is fél éves, viszont végig világos van. Tehát csak 3 naplementét számolhatunk. Hát itt a télálló szörnyek nagyon meg tudnak erősödni. Tavasz előtt pedig földbe fúrják magukat. Olyan is van, amelyik nyáron növény, télen állat. Néha annyira elszemtelenednek, hogy az emberek télen hajóra szállnak és a tengeren vészelik át (kalózkodással és halászattal) a sötét időket.

Akkor megint 1 Jacek Yerka kép, aztán jön Kárász reggeli esete.

Új hazát kereső waöudlenek éjszakáztak a Fa tövében.

Mondjuk akkor valamit a waöudlenekről is kéne írni. Nosza:

A waöudlenek szigetvilágát lerohanták a ryukuk. A fegyveresek, nemesek, papok és városiak mind odavesztek. Akik megmaradtak, a Yaurr királyságba menekültek. A nagyvárosok környékén telepedtek le. Primitív népség.

A waöudlenek termetre a törpékre hasonlítanak, de teljesen kopaszok. Bőrük világoszöld újnyi csíkos mintával. Borostyánszín szemük tónusa feketétől citromsárgáig változhat a kedélyüktől függően. A szórványos letelepedés és keveredés miatt a törzsek megszűntek. Gazdálkodásuk visszaesett a külterjes állattartás szintjére. Néhány igénytelen gabonafajtát termesztenek, egyébként a bozótosban gyűjtögetnek és vadásznak. Sullárfűvel fedett vályogkunyhókban élnek apró falvakhoz hasonló bokortanyákban és majorságokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr754829282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása