Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2018-03-17 Gnómok

2018/03/17. - írta: Kárász

A gnómok - állítólag – valamelyik belső elválasztású mirigy hibás működése miatt megrekednek testméretileg a kiskamasz korban. Ugyanezen mirigy hibás működése miatt életkoruk elérhet 500, néha 600 évet is. Ez a mirigy dolog nem lehet igaz, mert a gnóm orvosok jól tudják gyógyítani a hormonzavarokat, és – hírek szerint – még egy gnómból sem sikerült átlagembert kikísérletezniük. Az biztos, hogy a gnómok kicsik (átlagmagasság 80 cm), gyengék és rondák. Mindenféle elméleti dologban jeleskednek. Varázslásban is jók, de inkább a biomágiát, technomágiát, alkímiát művelik. Köztudott, hogy a varázslás megrövidíti az életet (és más életminőség-rontó hatása is lehet). Ez a gnómokat várhatóan hosszú életük miatt kevéssé érinti, de azért leginkább kerülik a varázslás felesleges alkalmazását. Ha mégis el kell végezni egy veszélyes varázsceremóniát, azt inkább egy buta tanítvánnyal, vagy „önként jelentkező” áldozattal végeztetik el.

A papi és állami bürokrácia tömegével alkalmaz gnómokat. Nemesek és gazdagok státusz-szimbólumként tartanak legalább 1 jól képzett gnómot. Minél több diplomája van, annál inkább emeli gazdája tekintélyét.

A gnómok nem kis mitugrászok. Vidámak, keresik a társaságot, minden újdonságra nyitottak. Csak tudják saját képességeik határát, és ezért el sem indulnak az atlétikai versenyeken.

(Norlan szerint pont olyan kis mitugrászok, mint a tök alsó.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7013748146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása