Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2018-01-29 Frk

2018/01/29. - írta: Kárász

FRANKENSTEIN Klinika

Itt az egyszerű tyúkszemvágástól a klónozásig mindent elvégeznek és tanítanak. A természetgyógyászattól a mágiáig mindent bevetnek a cél érdekében. A cél pedig a páciens anyagi javainak minél nagyobb kiaknázása. ide három okból járnak a népek: egyszerűen meggyógyulni, emberen vagy állaton átalakítást végeztetni, és a gyógyítást magasabb szinten megtanulni.

Egy egész háztömbnyi területet beborító épületet látsz, mely külsőleg átmenet a kolostor és egy bérház között. Impozáns főbejárata mellett több kapuja is van, melyeken keresztül állandó a forgalom. Betegek és látogatóik, gyógyítók, papok, ápolók és hullaszállítók jönnek-mennek. A kapu fölött hatalmas betűkkel van fölírva, hogy ez a Frankenstein Klinika, melynek dicséretét számtalan emlék- és fogadalmi tábla hirdeti a falakra kiszegezve.

Itt találkozhatsz a vajákosoktól a gyógyító papokig minden fajta orvossal. Közös jellemzőjük, hogy nem dolgoznak olcsón és gyorsan.

Belépsz a klinika fogadóépületébe. Adataidat rögzítik, le kell a pultra gombolnod 30 aranyat.

– Mivel nincs ennyi nálad, felajánlod a véletlenül nálad lévő rókabőröket. Sajnálattal közlik, hogy ez ebben a városban nem elfogadott általános értékmérő csereeszköz, de talán a Bankban átváltják, ha sietsz, még zárás előtt odaérsz. Még egy sóhajtásra sincs időd, már az utcára raktak.

Egy orvos megvizsgál, és felhívja figyelmedet különböző kúrák sürgős elvégzésére. Egy betegkísérő elvezet a szaunába, majd alaposan megmasszíroz.

Egy zöld tunikás troll fölkapja csomagjaidat, közli hálótermed számát, és elvezet a szépészeti műhelybe. Elf leányzók leszedik ruhádat, egy kádban lecsutakolnak, aztán átadnak a vajákosoknak. Egyik el kezd szövegelni, miközben a többi járkál körülötted és vizsgálgat. Amúgy is fáradt vagy, így hirtelen elalszol.

Külsőd - kívánságod szerint - megváltozott: kávébarna bőröd tengerkék lett, zebracsíkos mintával.

Beültetések

Belépsz a Frankenstein Klinika kapuján. Rövid tétovázás után egy kevéssé elfoglalt írnokhoz fordulsz, és bejelented, hogy szeretnéd magadon elvégeztetni a négykarosító műtétet. Az írnok kikérdez, legombol rólad 30 arany vizsgálati díjat, aztán bevezet egy hideg helységbe. Felszólít, hogy vetkőzz le és várd meg a vizsgálóbizottságot. Már majdnem megfáztál, amire végre összejön 6 különböző nagy tudású orvosprofesszor (legalábbis olyan magas süvegük van, mint a nagy tudású orvosprofesszoroknak). Körbejárnak, tapogatnak, különböző méréseket végeznek rajtad.

– Hosszas hümmögés és tanakodás után megállapítják: kész csoda, hogy egyáltalán élsz. Ha rájuk hallgatsz, felhagysz a csavargással, és letelepedsz a klinika mellett. Most éppen van üresedés a sírásók között, de mindenki ott kezdte, később akár ruhatáros is lehetsz a recepción. Mindenesetre egy ideig eszedbe se jusson bármilyen átültetést végeztetni. Rossz szájízzel hagyod el a Frankenstein Klinika épületét.

Hosszas hümmögés és tanakodás után megállapítják, hogy egészségi állapotod megengedi, hogy a négykarosítást elvégezzék rajtad, ha vállalod a műtétet. Visszamész az írnokhoz – miközben néhányan rémülten felsikoltanak meztelen testedet látva – hogy befizessed a 4500 aranyat. Megkérdezed, hogy mi kerül ennyibe. A felhasználandó gyógyfüvek, varázslatkomponensek, a klinika rezsiköltsége csak kisebb részét teszik ki az árnak, a beszerelendő szervek és szövetek miatt lett ilyen drága a beavatkozás.

Egy termetes törpe nővér átveszi a ruhádat és felszerelésedet. Egy kerekes ágyra fektet, tűkkel kezd el döfködni, aztán egy pohár büdös és keserű löttyöt itat meg veled. Látásod összezavarodik, minden színű buborékokat kezdesz látni. Valószínű elkábultál.

– 3 nap telt el. Amikor felébredsz, együtt érző orvosok veszik körül az ágyadat. Hogyléted felől érdeklődnek, pulzusodat mérik, takaródat igazgatják. Gyanús a dolog, ezért megkérdezed, hogyan sikerült a műtét? Kínos csend után az emeletvezető főorvos bejelenti, hogy a beültetés nem sikerült, de azért az életedet hosszú és hősies munkával sikerült megmenteni. Gyorsan felöltöztetnek, és két troll beteghordó kicipel a Frankenstein Klinika épületéből.

3 nap telt el. A beültetés sikerült, kicsit furcsán érzed magadat. Egy gyógytornász megtanít átalakított tested használatára. A műhelyben felszerelésedet módosították, hogy továbbra is kényelmesen és megbízhatóan használhassad. Magabiztosan hagyod el a Frankenstein Klinikát.

Szörnyépítés

Két szörnyed egymásra oltásából jön létre a kiméra. Minden olyan feladatot el tud látni, amire a két alany alapból képes. Általában mindenféle természetes szörnyet egymásra lehet oltani. Többszörös oltás is lehetséges. Természetes akadálya az oltásnak, ha túl nagy a méretkülönbség a 2 lény között, vagy ha túl ronda lény jönne létre (ne csúfítsuk feleslegesen a Világot). Az oltási eljárás az asztrális turbulanciák és a mentális tér zavartsága miatt csak 70 %-ban biztonságos.

Belépsz a Frankenstein Klinikára. Kecskeember szolgádat össze akarod operáltatni egy bíborhiénával. A pultnál egy sunyi tekintetű gnóm kikérdez, aztán egy űrlapot nyom az orrod alá és kér 1000 aranyat.

– Két zöld kabátos elf ápoló jelenik meg, és méregetni, tapogatni kezdi a szörnyeket. Szemük összeszűkül, arcuk elkomorul. A gnóm gyorsan el akarja tenni az aranyat, de ők határozottan kijelentik, hogy lelkiismeretlenség lenne a műtétet elvégezni. Heves vita kezdődik, amiből csak olyan fél szavakat értesz: bevételi terv, esztikai felelősség, anyád, biológiai nonszensz, be/LM. Egyre több szakértő avatkozik a vitába. Közben egy jólelkű troll felvilágosít, hogy nyugodtan elmehetsz, ebből már nem lesz szörnyátalakítás. A gnóm kezéből kikapod a pénzedet, és elhagyod a klinikát.

Egy nyilatkozatot kell még aláírnod, hogy tudomásul veszed a beavatkozás kockázatát, és ennek tudatában saját felelősségedre végezteted el az összeoltást. Ezek után szörnyeidet elvezeted az istállóba. Téged felkísérnek a klinika szálló-részlegébe. Itt a többi várakozóval beszélgetsz lámpaoltásig.

Jő a regg.

– Amikor az istállóba mégy, először senki sem akar veled beszélni. Aztán előkerül a főlovász, és sajnálattal közli: hogy az operáció sikerült, de az állatok megdöglöttek. Vigaszként átad egy uzsonnacsomagot, amit a belőlük kinyerhető kajából állítottak össze. Felháborodottan követeled vissza a befizetett aranyat, mire eléd teszi felelősségvállalási nyilatkozatodat. Még egy darabig pattogsz, aztán átkozódva elhagyod a Frankenstein Klinikát.

Az istállóban eléd vezetik új kimérádat. Elsőre meghökkentő a megjelenése, de te akartad, hogy létre jöjjön.

 

Testépítés

A műtét célja felsőtested torzójának beültetése egy állat testébe.

Marhányodat bevezeted a Frankenstein Klinikára. Bejelented szándékodat, hogy testedet szeretnéd egyesíteni kedvenc állatodéval. Senki sem hatódik meg, eléd dobnak egy csomó papírt, hogy töltsed ki, és megkérdezik: van-e 2000 aranyad a műtétre? 

– Mivel nincs, többet nem is foglakoznak veled. Kissé letörve otthagyod a kócerájt.

Miután kipengeted a pénzt, elkezdenek vizsgálgatni.

– Szemed mintázatát, pulzusodat, tömegarányodat méregetve összesúgnak, majd bevonulnak egy szobába. Bentről heves veszekedés hallatszik, majd egy gnóm visszaadja aranyaidat és közli, hogy a tekintetes konzílium nem vállalja a műtét kockázatát. Durcásan elhagyod az épületet.

Hosszas és alapos szemlézés után közlik veled, hogy saját felelősségedre és kifejezett kérésedre elvégezhetik a műtétet. Miután tanuk előtt kéred a beavatkozás elvégzését: levetkőztetnek, megfürdetnek, és egy kőasztalra ültetnek. Egy történetet kezdenek mondani a kharmatalok városáról. Azt sem veszed észre, amikor elalszol.

3 nap múlva ébredsz fel. Először senki sem akar veled beszélni. Aztán előkerül a sebész, és sajnálattal közli: hogy az operáció sikerült, de az állatod megdöglött. Vigaszként átad egy uzsonnacsomagot, amit a belőle kinyerhető kajából állítottak össze. Kínos csend után azzal folytatja, hogy bár az átültetés nem sikerült, az életedet hosszú és hősies munkával sikerült megmenteni. Felháborodottan követeled vissza a befizetett aranyat, mire idézi felelősségvállalási nyilatkozatodat. Még egy darabig pattogsz, aztán átkozódva elhagyod a Frankenstein Klinikát .

Amikor 3 nap múlva magadhoz térsz, egy kissé magasabbról látod a világot. Rövidesen jön egy gyógytornász, és megtanít újra járni. Megjelennek a sebészek is. Megállapítják, hogy a műtét sikerült. Kajánul megjegyzéseket tesznek Szélkirálynő rítusaira és elbocsátanak az intézményből. Jó erőben végigtrappolsz a főutcán.

 Tanulmányok

Felcserképzés

Belépsz a Frankenstein Klinikára. Egy táblát keresel, amelyik megmutatja a Tanulmányi Hivatal irányát. Egy sárga tollakkal díszített zöld nyilat követve először fölmászol a tetőtérbe, keresztül vonulsz az alagsori mosókonyhákon, végül megérkezel a konyhakertbe. Kissé elbizonytalanodva megkérdezel egy kertészt. Szerinte itt csak Dékáni Hivatal van, az viszont a bejárat fölött. Elindulsz visszafelé. Áttörtetsz két kórtermen, egy gumiszobán és egy szülőszobán. 800 méter hosszú ablaktalan folyosó végén egy gyönyörűen faragott kétszárnyú ajtó fölött megtalálod a „Csodálatos Dékán” feliratú táblát. Az előszobában egy bajuszos törpe öregasszony ripakodik rád, és figyelmeztet, hogy mindenki nem járhat a Frankenstein Klinika tanfolyamaira, valakiknek el kell végezniük a Tejipari Technikumot is.

– Vékony pénztárcádat gyűrögetve egy darabig nézegeted a ronda vénséget, aztán rájössz, hogy nem neked való ez a tanulás-dolog. Bevágva magad mögött az ajtót, három perc alatt elhagyod a Frankenstein Klinika épületét.

Öntudatosan előveszed a tanfolyamdíjat, és kéred a felvételedet a gólyák közé. A formaságokat letudva átballagsz a patikába. Itt egy kedélyes herbalista fogad. Mindjárt kezedbe nyom egy mozsarat. Amíg a zöld kenőcsöt kevered, sorba bemutatja a gyógyfüveket, tartósításukat, felhasználásukat. Megnyugtat, hogy a zöld kenőcs után kikeverhetsz egy sárga kenőcsöt. Átüzen a fodrászoknak és felcsereknek, hogy készüljenek fel újabb gólya érkezésére. Az biztos, hogy itt nem fogsz unatkozni.

14 nap alatt jól kipihented magad, bár a tutorok nem kíméltek. Próbaként be kellett állnod a VÉSZHELYZET csapatba, és ezt a vizsgafeladatot is sikeresen oldottad meg. A Dékán feljogosított arra, hogy a továbbiakban általánosan használd felcseri tudásodat, és felszólított tanulmányaid folytatására.

Mostantól gyógyíthatsz.

 – Megkéred Tuvanai Parasint, hogy segítsen nyugodt és kiegyensúlyozott magatartással a következő szertartás végrehajtásában. Egyik kezedet az égbolt felé fordítod, másikat a feje tetejére illeszted. Behunyt szemmel felidézed a megfelelő szavakat, majd hirtelen rázúdítod. Tuvanai Parasin láthatóan kivirul. Az igézés titka, hogy egy levegővel kell végig mondani. Az eljárás hatására Tuvanai Parasin valamennyire meggyógyul, és az összes méreg és parazita leesik róla. A megjelenését is meg tudod változtatni.

– Fölteszel az áldozati üstbe vizet, teleszórod füvekkel és sókkal. Elaltatod Tuvanai Parasint, földarabolod és a rotyogó lében szétfőzöd. A levest leszűröd, és a sűrűjéből elkezdesz egy alakot gyúrni. Hála a Frankenstein Klinikán tanultaknak, egy kissé jobb formát sikerült előállítani, mint az eredeti. Felébreszted.

– Megkeresed Tuvanai Parasint. Szarkatoll-legyeződdel felszítod az oltáron a tűzet. Tuvanai Parasint beleteszed, fehérre izzítod, kalapáccsal megidomítod. A levegőben lengetve addig hűtöd, amíg világoskék lesz, akkor langyos olajba mártod. Hála a Frankenstein Klinikán tanultaknak, egy kissé jobb formát sikerült előállítani, mint az eredeti.

– Megkeresed Tuvanai Parasint. Az imamalomban porrá őrlöd. A lisztet összeszitálod erőkő zúzalékkal és csillagporral. Egy tölcsérrel emberformában a padlóra szórod a keveréket. Dobbantasz egyet, mire Tuvanai Parasin felpattan.

 Sebészképzés

Ismét tanulási szándékkal keresed fel a Frankenstein Klinikát. Viszonylag hamar megtalálod a Dékáni Hivatalt, és nagy reverenciával üdvözlöd a bajuszos törpe nőt. A némber gyanakodva és hitetlenkedve fogadja állításodat, hogy vállalkozol a második fokozat megszerzésére.

Bajba kerülsz, amikor a tandíjat kellene kipengetni az asztalra. Sajna valami félszerzet megrövidített, pedig induláskor még együtt volt a pénz. A banya kaján megjegyzését figyelmen kívül hagyva elhagyod a Hivatalt.

A banya előránt egy tesztlapot, hogy töltsd ki. Közben egy nyenyoszkóppal figyeli homlokod ráncait. Váratlanul fölsikít, és egy seprűvel elkezd kizavarni a Hivatalból. Sajna kibökte az ócska boszorkány, hogy kissé visszaestek képességeid az utóbbi időben. No, majd legközelebb biztos sikerül valahogy becsapni. Elhagyod a Frankenstein Klinikát.

Hiába akadékoskodik, szabályosan beiratkozol és befizeted a tandíjat. A kóterba felviszed a cuccodat, aztán jelentkezel a fejmesternél. Megkérdezi, hogy vacsoráztál-e, aztán levezet a boncterembe. Hát nem olyan, mint amikor ebédhez kell az elejtett vadat fölkoncolni. Csoportmunkában elkezditek trancsírozni a gyógyászati ipar selejtjét.

111 napig tanultál, a sebészek nem kíméltek. Megtanultad, hány csontja van a gerinceseknek, hogyan kell az inakat összevarrni, mit kell tenni a fertőzések és a kilökődés ellen. Részt vettél a Frankenstein Klinika titkos műtétjein. Végül egy vacsorára kellett meghívni az összes sebészt, akik bor mellett őszintén elmondták hibáidat, és hogy hogyan tudnád kijavítani ezeket. Végül sorban a fejedre tették kezüket, és megengedték, hogy élőkön is elvégezzed a beültetést.

A beültetés Sehonnai templomában, klinikákon vagy katonai intézményekben lehet elvégezni. A szükséges testrészeket, gyógyszereket és kegyszereket az intézmény biztosítja megfelelő összegű pénzért.

– Sajnos nincs elég aranyad a műtét elvégzéséhez, ezért későbbi alkalomra halasztod el a beavatkozást.

– Sajnálattal kell megállapítanod, hogy Tuvanai Parasin gyenge állapota miatt kockázatos lenne a műtét elvégzése, ezért egy későbbi alkalomra halasztjátok a beavatkozást.

– Megvizsgálod Tuvanai Parasint, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 400 aranyat. Leküld egy kamrába, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és egy pár szemet a beültetéshez. Tuvanai Parasint beszíjazod a kőszékbe, meggyújtod a füstölőket, és elvégzed a négyszemű beültetést. Gyakorlatoztatod egy rövid ideig, aztán magára hagyod.

– Belépsz Sehonnai templomába. Megkeresed Tuvanai Parasint. Megvizsgálod, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 700 aranyat. Leküld a fürdőbe, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és vegyszereket. Tuvanai Parasint befekteted a medencébe, megkevered a fürdővizet, és elvégzed a vastagbőr beültetést.

– Belépsz Sehonnai templomába. Megkeresed Tuvanai Parasint. Megvizsgálod, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 2200 aranyat. Leküld a ravatalozóba, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és vegyszereket. Megitatsz Tuvanai Parasinnal egy kehely mákitalt, aztán fölfekteted a katafalkra. A bekészített koporsóból kiemeled az előkészített torzót, és megnézed, hogyan illeszkedik Tuvanaihoz. Berajzolod az áthatásvonalakat, aztán elvégzed a beültetést.

– Belépsz Sehonnai templomába. Megkeresed Tuvanai Parasint. Megvizsgálod, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 2200 aranyat. Leküld a fürdőbe, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és vegyszereket. Befekteted a medencébe, megkevered a fürdővizet, és megvárod, amíg Tuvanai Parasin elkábul. Határozott vágásokkal felmetszed a bőrét, és elkezded a kopoltyú beültetést.

– Belépsz Sehonnai templomába. Megkeresed Tuvanai Parasint. Megvizsgálod, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 2200 aranyat. Átküld a ravatalozóba, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és vegyszereket. Elkezded Ikarusz meséjét mondani. Amikor Tuvanai Parasin végre elalszik, fölfekteted a katafalkra. Előveszed a szárnyakat és elkezded a beültetést.

– Belépsz Sehonnai templomába. Megkeresed Tuvanai Parasint. Megvizsgálod, és alkalmasnak találod a műtétre. Befizettek az archimandritának 300 aranyat. Leküld a fürdőbe, ahol már előkészítették a műszereket, gyógyszereket és vegyszereket. Megkevered a fürdővizet. Tuvanai Parasint befekteted a medencébe, és klorofilt ültetsz a bőre alá.

 Kentaurizálás

Ismét az öreg alma mater köveit járod. Rutinosan felmész a kapu fölötti lépcsőn, végigcaplatsz a hosszú, sötét folyosón. A faragott kétszárnyú ajtón egy táblát találsz, hogy a Dékáni Hivatalt áthelyezték az O/62 épület II. emeletére. 612 lépcsőt, 2 téves útbaigazítást és 3,6 km vízszintes távolságot leküzdve célba jutsz. Az előszobában két mutatós tünde leányzó fogad. Érdeklődésedre elmondják, hogy a bajuszos törpe nőt boszorkányság alapos gyanúja miatt két órára felfüggesztették, aztán elégették, azóta ők intézik a Frankenstein Klinika tanulmányi ügyeit.

Mindjárt azzal kezdik, hogy sajnos a tandíj befizetésre – dékáni utasítás miatt – nem tudnak haladékot adni. Ez kínosan érint, mert bár számtalan kintlevőséged van, momentán a teljes összeg befizetésére nem vagy felkészülve. Érzékeny búcsút veszel a szépségektől, és elhagyod a klinikát.

Miközben a perselybe bedobod a tandíjat, a két hölgy mentális fürkészésének kereszttüzébe kerülsz. Szemmel láthatóan észrevettek valamit, mert az egyik egy ingát vesz elő, a másik csontocskákat kezd rázogatni. Gyors vizsgálattal megállapítják, hogy mentális energiáid még nem érték el a megfelelő szintet, ezért nem lenne etikus, ha beengednének a harmadikosok csoportjába. Visszaadják a befizetett aranyakat és a mielőbbi viszontlátás reményében utadra engednek.

Ezzel sem sikerül eltántorítani célodtól: jelentkezel a következő gyógyítói fokozat megszerzésére. Kifizeted a tandíjat, aláírod a kérdőíveket és kötelezvényeket, és már indulsz is a tankörbe. A tankör átmenet az állatkert és egy nyilvános műtő között. Jelentkezésed után bátorítólag hátba vág az istállómester, és megbíz a patanvalok kiganézásával. Ez a tanulás is jól kezdődik.

111 nap telt el, a sebészek nem kíméltek. Ez idő alatt készségszinten elsajátítottad a kimérák létrehozásának tudományát. Semmiről sem készíthettél jegyzetet, mindent a gyakorlatban kellett elsajátítani. Miután elég sert fizettél a főállatorvosnak, megengedte, hogy néhány oltást elvégezzél. Amikor már nem csak a konyhára kerültek az általad egybeoltott állatok, fölmerült az ötlet, hogy esetleg megkaphatod az elbocsátó bizonyítványt. Rá kellett hasalnod egy asztalra, mindenki a fenekedre vert és megeskettek, hogy senkinek sem árulod el a szakmai titkokat. Utadra engedtek azzal, hogy ha már elég tapasztalatot szereztél, visszajöhetsz újabb tanulmányok elsajátítására.

 Két szörny egymásra oltásából jön létre a kiméra. Általában mindenféle természetes szörnyet egymásra lehet oltani. Többszörös oltás is lehetséges. Természetes akadálya az oltásnak, ha túl nagy a méretkülönbség a 2 lény között, vagy túl ronda lény jönne létre. A kiméra minden olyan feladatot el tud látni, amire a két alany alapból képes.

Belépsz a templomba. Megvizsgálod az összeoltandó szörnyeket.

Valami nem tetszik. Vázlatokat készítesz, emlékezetedben fölbolygatod a Frankenstein Klinikán tanultakat, még agyagból is megpróbálsz egy méretarányos szobrocskát elkészíteni. Hiába, minden jel azt mutatja, hogy az oltást nem szabad elvégezni, mert jobb esetben csak megdöglenek a szörnyek, azonban az is feltételezhető, hogy előtte még veszélyesekké is válhatnak. Inkább lemondasz a dicsőségről, és azt javasolod Tuvanai Parasinnak, hogy más alkalommal, máshol, más valakivel és más szörnyekkel próbálja előadni ezt a kísérletet.

A beavatkozáshoz szükséges vegy- és kegyszereket átveszed a sekrestyéstől egy diszkrét boríték ellenében. A templom mögötti udvarra mentek. A területet megtisztítod szenteltvízzel, füstöléssel és seprűvel. Tuvanai Parasinnak javasolod, hogy ha már reggelizett, akkor inkább hagyja el a területet, aztán néhány kíváncsi ministránssal nekilátsz a hentesmunkának. 2 óra múlva életet lehelsz az új kimérába és átadod a templom lépcsőjén ülő Tuvanai Parasinnak. Rövid megbeszélés után magára hagyod új szörnyikéjével.

Testépítés

Mivel úgy döntöttél, hogy elég érett vagy újabb tanulmányok elsajátítására, és nem szörnyek öldöklésével akarod következő kalandod egy részét tölteni, újabb gyógyító fokozat megszerzése végett jelentkezel a Frankenstein Klinikán. A portás felhívja kisebb változásokra a figyelmed (pl. a Dékánt nem csodálatosnak, hanem szépségesnek kell nevezni), és útba igazít. Megjelensz a bájos elf titkárnők előtt, és elvégzed a föníciai áldozatot.

– Azaz elvégeznéd, de bevételeid és kiadásaid jelenlegi egyensúlya ezt nem engedi meg. Kölcsönös sajnálkozás után - a mielőbbi viszontlátás reményében - érzelmes búcsút vesztek, és elhagyod a Frankenstein Klinika épületét.

– A kecses hölgyek megkérnek, hogy segíts nekik megfejteni néhány kérdést, ami a környékbeli határkövek oldalán jelent meg. Mivel lassú vagy a megfejtésben, kitöltetnek veled egy IQ tesztet. Hát ez nem jött össze. Visszaadják a tandíjat, és arra kérnek saját érdekedben, hogy jobb szellemi kondíciók birtokában próbálkozzál ismét a tanulmány megkezdésével. Kölcsönös sajnálkozás után - a mielőbbi viszontlátás reményében - érzelmes búcsút vesztek, és elhagyod a Frankenstein Klinika épületét.

Beszólítanak egy trollt, aki fölviszi holmidat a végzősök szálláshelyére. Itt már nagyobb megbecsülést tapasztalsz, mint amikor gólyaként először jelentkeztél.

111 nap telt el. Sokat kellett könyvtározni, részt vettél műtéteken és konzultációkon, míg a testépítést megtanultad. A Szépséges Dékán nevedet saját szőrös kezével írta be a Végzett Gyógyítók Könyvébe. Teljes ornátusban díszruhás kísérettel levezetett a Frankenstein Klinika bejárata elé és nyilvánosan kihirdette, hogy a tanulmányaidat eredményesen befejezted, mindenki nyugodtan fordulhat hozzád egészségügyi panaszával, a Frankenstein Klinika vezetősége jót áll tevékenységedért.

111 nap telt el. Belépsz a templomba. Megkeresed Tuvanai Parasint; megvizsgálod őt és a marhányát.

– Valami nem tetszik. Megfuttatod a marhányt, aztán ráülteted Tuvanai Parasint. Együttműködésük botrányos, kinézetük nevetséges. Hogyan mond meg ezt neki finoman? Először előveszed kislányos neveltetésedet, és enyhe célzásokat teszel a műtét elmaradásának lehetőségére. Tuvanai Parasin értetlen, ezért kénytelen vagy szembesíteni a nyers valósággal. Tuvanai Parasin még mindig köti az ebet a karóhoz, ezért átmész vulgárisba, végül elküldöd a Pokolba. Mikor Tuvanai Parasin elindul Nyugat felé, lemondóan legyintesz, és elhatározod, hogy legközelebb jobban leellenőrzöd jelentkező pácienseidet.

A templomszolgákkal megbeszéled a szükséges feltételeket, és miután átnyújtasz egy csinos bőrerszényt, elvezetnek az előkészített műtőbe (mert Tuvanai Parasin annyit dicsekedett, hogy már felkészültek). Vakarfa füstjével elkábítod Tuvanai Parasint és szörnyét, aztán a papok segítségével elvégzed a kentaurizálást. A még kábult Tuvanai Parasint átadod a templom papjainak. 10 napig ott tartják, testgyakorlatokat és különböző trükköket tanítanak neki, hogy eredményesebben használhassa új testét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9413614905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása