Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-05-14

2013/05/14. - írta: Kárász

Voltam mostanában sokfelé, majd beszámolok.

De most egy sokkal fontosabb: a kannákról!

Kannafüggő vagyok, és van itt már rengeteg kanna (14). Általában literesek, ez elég délelőttre, vagy ha ketten reggelizünk. És vannak 3 decis porcelán bögrék fedővel és szűrővel, rendkívüli teafogyasztásra. És vannak ugyanerre a célra 3 decis kannácskák is.

De fél literes kannáim nincsenek!

Szerencsére Ági átérezte a helyzet tarthatatlanságát, és kaptam tőle egyet:

Alföldi porcelán, szaturnusz étkészlet része. Volt már nekem is, de a történelem vihara elsodorta. Már nem gyártják, nem is árusítják. Pont ilyent szeretnék még (legalább) kettőt: kerekded, de inkább magas - mint széles, könnyű megfogni, széles a beöntő nyílása, a teát célzottan lehet kiönteni belőle, lehetőleg porcelán, csinos. 

Ez nem porcelán, a többi stimmel.

Egy ilyent is elfogadnák. Ugyanez a fazon kicsit elegánsabban:

Tradicionális forma:

Termelői piacokat kell járni, mert Kínából csak unalmas árú érkezik, az európai ilyen méretű kannák pedig vagy ósdiak, vagy rondák. 

Ha sikerül még pár szaturnusz típusút szerezni, akkor megpróbálom átszínezni egyiket. Ha sikerül, akkor a többit is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr315300804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása