Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-02-27

2014/02/28. - írta: Kárász

Szinódus

gyors vágások

Külső. Templomudvar – délelőtt

Zöld köpenyes püspök templomudvaron kézrátétellel gyógyít. Az ég színe megzavarodik. Püspök kíséretével besiet a templomba.

Belső. Műtő – délelőtt

Arany köpenyes püspök beteget műtő sebészeket felügyel. Gongszó hallatszik. Püspök azonnal elhagyja a helységet.

Külső. Hegycsúcs – délelőtt

Két öreg, de izmos legény birkózik. Föld megremeg. Szitkozódva hátralépnek, aztán fekete, illetve barna püspöki ornátust rángatnak magukra.

gyors vágások vége

 

Külső. Felhők – délelőtt

Fekete színű égen rózsaszín kumulusz felhők csúsznak szét, mint a Simpson család elején. Középen egy felhővár lebeg. Tíz különböző magasságú bástya szegélyezi, mindegyik más egyház színével van festve. Felhőgyűrű veszi körül.

Minden irányból repülő hátasokon (úgymint hypogriffen, rukkmadáron, vivernen, pterodaktiluszon, patás ördögön, stb.) különböző istenségek püspökei süvítenek a vár felé.

Felhő

Földrengető püspöke repül a felhő felé szárnyas bikáján. Tejfehér ködbe kerül. Elrepül egy alig látszó szem előtt. Majd egy másik szem előtt. Itt már látszik, hogy a szem egy sárkányhoz tartozik. Ezek a felhősárkányok őrzik Felhővárat. Akinek nem megfelelő a jogosítványa, az örökre eltűnik a felhőben. A püspök hátasával kilendül a ködből. Előtte fölragyog a Felhővár, teljes szépségében.

Barna bástya

Földrengető püspöke szárnyas bikájával rárepül a bástyára. A bika 20 méterre a faltól bukfencezik a levegőben, majd kis ívben visszafordul. Leszáll egy támbordára, ahol már több szárnyas bika tollászkodik, zsinatol. Helyet szorítanak neki. A szélső majdnem leesik, de ez lényegtelen.

A püspököt a lendület továbbrepíti. Kibontja köpenyét, és azzal fékezve landol a tetőteraszon. A tetőterasz szélén nincsen párkány, felső síkja a közepe felé ívesen tölcsérbe megy át. Püspök belecsúszik a tölcsérbe.

Csúszda

A püspök egy össze-visszatekergő csúszdán siklik lefele. A csúszda végül lefékezi, egy barna színekkel lefestett fogadószobába teszi ki.

Ruhatár

Püspök leszáll a csúszda végéről. Tükör előtt megigazítja a ruháját. Közben egy másik főpap csúszik be. Majd még pár. Üdvözlik egymást, majd az előttük kitáruló kétszárnyú ajtón belépnek a gyűlésterembe.

Szinódus

Óriási a zsibongás. Húszoldalú, tágas, szép és világos terem. A magas tetőt oszlopsorok tartják. Tíz oldalbejárat ontja magából a klerikusokat. Mogorván vagy szívélyesen üdvözlik egymást. Mindegyik már teljes ornátusban van, ami köpenyből, furcsa süvegből, bonyolult faragással díszített hosszúbotból, gyűrűből és nyakba akasztott láncon függő vallási szimbólumból áll. A tömegben felismerni az előző jelenetek szereplőit, de egyikre sem kell fókuszálni.

Orgonaszó. Padlómozaikból trónok (oroszlános, páva, stb.) emelkednek ki, minden főpap alatt. Belehanyatlanak. A trónokkal elemelkednek a padlóról, isteni színek szerint összerendeződnek. Rövid hullámzás után a trónok arénaformát alakítanak ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr225837055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása