Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-02-28

2014/02/28. - írta: Kárász

XXIV. Nagy Senki
Teljes habitusa egyezik Nargylével, csak kopasz és szerzetesi ruhát hord általában. Ha püspöki ornátusban kell megjelennie, akkor ragyogó látványt nyújt. Ha harcol, akkor a szerzetesi ruhára veszi a páncélt.

Büszke, némelyekkel pökhendi. Nagyon okos, jó a memóriája. Feladatának végrehajtásában következetes, maximalista. Szangvinikus, atlétikus a régi karakterleírás szerint. Szép mély hangja van, aminek hasznát veszi liturgiavezetés és kóruséneklés során. Tiszta, ápolt, edzett.

Apát a Kis Téli Zöld kolostorban. A kolostor Földanya tiszteletét szolgálja. Az apátok kötelezően felvett neve Nagy Senki. Ezzel jelzik formálisan, hogy a világi értékek és kötelékek számukra közömbösek. Ő a XXIV. apát a kolostor felszentelése óta. Gyerekkori nevét csak a család tudja, de ők sem ejtik ki.

Nargyle egyik testvére. Nem uralkodónak vagy politikusnak nevelték. Tulajdonképpen egy agresszív katona lenne, de a család érdeke szerint teológiai vonalra került. Az apátság jó anyagi hátteret ad neki karrierista jellemének kiteljesítéséhez. Régen túlhaladta már a püspöki szintet, így tagja a püspöki szinódusnak. Földanya titokzatos karjának vezetőségében is bent van. Ez nem köztudott, mivel a társaság titkos. Elvárt feladata hercegi családja érdekeinek képviselete és szolgálata. Közvetlen feladata a kolostor irányítása. Szenvedélye a vallási karrier. Kockázatvállaló a természete. Igen művelt, kitartó. Higgadtan veszi tudomásul, hogy a hercegség örökléséből kizárták.

A szerzeteseket lenézi, és keményen kézben tartja. De nem ellenséges velük, érdekeiket messzemenően figyelembe veszi, illetve képviseli. Külön tornya van a kolostorban, ahol mérsékelt kényelemben, minden luxust mellőzve él. Majdnem minden luxust mellőz, de azért a megszokott minőségről – például a bútorozásban – nem mond le. A kolostori regulát szigorúan megtartja és megtartatja. Tudja, hogy a szerzetesek között más hercegi család ügynökei is előfordulnak, ezeket figyelteti és manipulálja. A ceremóniákat nagy pompával végezteti el. Az adót és dézsmát pontosan beszedeti, és számon tartja a felhasználását. A politikai életet éles szemmel figyeli, szükség esetén családja érdekében jár el. Gondolkodásmódja szuverén, de az egyházi hierarchia köti, világi hatalmának nincsenek eszközei.

Szokásait elsősorban a kolostori regula korlátozza. Másodsorban hercegi neveltetése. Harmadsorban a kötelező papi rituálék. Apátként zászlósúr is, de a zászlóalját elvitték a különböző harcterekre.

Legkisebb királyfi. Majdnem: kapott feladatot és címet, nem kell csavarogva fölépítenie az egzisztenciáját. Udvari neveltetése a kamaszkorral véget ért. Papi szemináriumba küldték, és annak elvégzése után elindult a szamárlétrán fölfelé. Miután bizonyította rátermettségét, Nargyle megszerezte számára a Kis Téli Zöld kolostor apáti címét.

Egyes szekvenciáknak a főhőse. A sorozat második részében Logan az ő anyagi és vezetői segítségével állítja fel a Szerv- és Szövethasznosítót. A kolostor tevékenységét a hercegség hírszerzésének a szolgálatába állítja az inkvizítorok segítségével.

Senki a felhősárkányok között várja egyik ellenfelét. Leszámol vele, hogy visszakerüljön a titokzatos XII közé.

Mi a történet zsánere vagy zsánerkombinációja? Zsánerrel lehet a filmet hitelessé tenni.

Fantasy, western (magányos hős legyőzi önmagát határok átlépésével, a környezet átalakításával) és akciófilm keveréke. Küzdelem a vias thurnullal katasztrófafilm, az újjáépítés Robinson történet. A többi rész nem az ő nézőpontjából készül, de van ott több pulykavadászat és kórházi film stílusú, amiben érdekelt és szerepel is.

Püspöksüvege stilizált tölgyfa-koszorú, hosszú botján télizöld virág és inda, palástja szegélyén végtelen fonat, püspöki gyűrűjében cseresznyevirág. Hátasa vagy spagulár, vagy zsirodil – az alkalomtól függően. Ceremóniákon napernyőt tartanak föléje, jelezve hatalmát és származását.

Sebesülése után állandóan álarcot hord. Ünnepi eseményeken féldrágakövekkel kirakottat, egyébként csillogó kék-zöld csíkos bőr maszkkal takarja szétroncsolt arcát. Az álarcok egész fejét takarják, csak a szeme, füle, szája és álla látható. Nagyon bizalmas embereinek és a szerzeteseknek mutatkozik álarc nélkül. A szerzetesek szolidaritásból álarcot kezdenek hordani. Csoportjaik szerint különböző stilizált állatfejeket utánzó maszkokat készítenek. A zarándokok búcsúajándékként selyemálarcot kapnak. Ez csak a szemet és orrot takarja, mint Zorrónak. Sötétzöld.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr525836968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása