Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-07-03

2014/07/03. - írta: Kárász

Földi Bálna

Csípője 12-15 méter magasban imbolyog. Szarvakkal telerakott páncélos feje földközelben van, ellentétben godzillával. A fejpáncélból kiálló szarvakkal szántja a földet.Szájnyílása nincs, az állkapocs alsó részéből csápok tömege pásztázza a földet. A csápok polipokban végződnek, amik minden ehetőt megragadnak, beszippantanak. A fölszántott földet hatalmas lábaival elméletileg visszadöngöli, de ez nem céltudatos, így elég sok sérülés marad a talajtakarón. Rókák és madarak ezt kihasználják: összeszedik a kiforgatott férgeket és rágcsálókat.

A csípőjénél a gerinc két oldalán van a légzőnyílása: esős vagy hideg időben párafelhőket lövell ki. A földi bálna nem tud úszni, de légzőnyílásának elhelyezkedése következtében kisebb folyók és nagyobb áradások sem okoznak akadályt vonulásában.

A fej mozgását egy hosszú farok egyensúlyozza. Ennek végén kisebb buzogány van: ezzel lehet az érdeklődő sárkányölőket elhessegetni. A villámoktól nem fél, sőt farkát feltartva igyekszik az istennyilát elkapni. Talán így szabadul meg testi és pszionikus élősködőitől.

Fentiek szerint a földi bálna minden bizonnyal az emlősök közé tartozik.

Sík és dombvidéken járkál, általában kisebb csoportban. A parasztok nem lesznek felhőtlenül boldogok, ha megjelenik a környékükön.
De nem tudnak tenni ellene semmit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr106470627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása