Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2015-04-02

2015/04/02. - írta: Kárász

Csigaember

A csigány közismert a tudománytalan olvasók számára. Hatalmas csiga, mely megörökölt több képességet az éticsigától. Legendásan gyorsan siklik. Kitűnő hátas kisebb összsúlyú „lovasok” (félszerzetek, gnómok, fiatalabb elfek) számára. Egyes királyi városokban heti rendszerességgel csigaversenyeket is rendeznek, ahol a nép nagy összegű fogadásokban veszíti el verejtékes munkával megszerzett pénzét. A verseny után általában verekedések törnek ki, amik kimenetére a bukik újra fogadásokra biztatják a népet.


Mióta a Frankenstein Klinikán sikerrel bevezették a Testépítés operációt, a törpék tömege oltatja torzóját csigányra. Így nem akadály nekik a tárnák falán, sőt tetején való közlekedés. Az akna a bányából kiküszöbölhető, mert lefelé legurulnak a csigaházba behúzódva, fölfelé pedig - nagy rakománnyal - felcsúsznak a legsimább tárnafalon is. Ugyanezért újabban építkezéseken is megjelentek a csigaemberek (csigaember = kentaur csigány megfelelője). A csigatesten megjelenő nyálkát ragasztásra és mérgezésre is lehet használni, ezért a városi féregirtók céhe vizsga nélkül veszi föl soraiba a csigaembereket.

– Egy csigaember közeledik feléd. Valakire nagyon emlékeztet, ezért megközelíted. De hiszen ez Gefüllt mit Grünen , akivel már négy éve nem találkoztál! Elmondja, hogy annyira megszerette csigányját, hogy már nem tudott meglenni nélküle. Ekkor kapott egy szórólapot a Frankenstein Klinikától, amiben Testépítés nevű szolgáltatásokat ajánlottak fel. Testének torzóját ráoperáltatta a csigány nyakára. A kezelés költségeit nagyban fedezte a leoperált alsó teste, csak keveset kellett ráfizetni. Azóta ugrásszerűen többet úszik-mászik. Csak a nők helyett inkább a csigányokat kívánja. Most próbál egy wyvernt elfogni, hogy annak szárnyait magára operáltatva repülni is tudjon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr867331484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása