Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

TÜSKE

2008/09/30. - írta: Kárász

Hard fantasy mese Túlélők Földje környezetben.

Legkisebb királyfi

Egyik bátyja örökli apja trónját, másik bátyja a hadvezér. Ő megkapta a lehetőséget, hogy szerezzen magának egy trónt, vagy egy hadvezérséget. Vagy mindkettőt, de az otthontól távol.Tápos banda. Az egész stábnak mithrill felszerelése van. A királyfi kőtipróról osztja szívkeresőjével a halálos sebeket. Bajnokai ezoterikus mardeleken parádéznak. A varázstudók Elenios követői.
rőtfarkasokTazunkarókán ülő rőtmanók. Nem kell vértezetet venni nekik, mert kitinpáncéljukat állandóan magukon hordják. Hátrány viszont, hogy mivel rovarok, rövid az életük. Nagyon utálják a gyíkembereket és a mocsarat.Dombvidéken korlátlanul kiegészíthetők az egységek. Viszont 20 forduló után megsemmisülnek.-

Megállítod a csapatot, mert valami fémes koccanást hallottál. Mindenki elnémul, figyeltek. Várakozásotokat siker koronázza: a lapuló ellenség újra elárulta magát. Nekiveselkedtek a harcnak.

Egymásnak rontanak a századok, nem törődve a záporozó nyilakkal és szaporán repkedő rontásokkal. A rőtmanók elszántan nyomulnak előre, a királyfi a vezérkarral középen a második sorból veszi fel a harcot.

Hiba volt a csapatvarázslókat csak Eleniosz papjai közül válogatni. Jók bűvölésben, bájolásban, de a rőtmanók már öregek, és nincs aki gyógyítana rajtuk. Újabb nyílzápor takarja el az eget. A királyfi testőrei mind kapnak belőle. Egy aszaszin egység pedig a stábot gyilkolja. Hiába igyekeznek a rőtfarkasok, mindenhol csak verik őket. A királyfi kőtiprója megpurcant, a királyfit sem látni a támadóktól. Vérbeli borzongás gyengíti a csapat morálját.

Kránra! Ezek még tönkreverik a sereget. Menekülni kell!
-
Füstös nanoszekundum alatt kiszámolta, hogy a csata jelenlegi állása szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy itt azonnal felkoncolják – annál, hogy valaha haditörvényszék elé állítják a stratégiai tartalékok eltulajdonításáért. Összenézett Tüskével és Ordával. Tüske kiadta a parancsot a szekerészeknek az azonnali indulásra. Füstös előreügetett biztonságos utat keresni. A szekérsor csendesen elindult a közeli dombok felé. Megfelelő távolságot elérve nagyobb sebességre kapcsoltak. Azonban a fosztogató győztesek észrevették a felszálló port,  és üldözésükre küldtek egy osztag raptorlovast.
raptorlovasokMinden letelepült gnómnak inába száll a bátorsága, ha meghallja a raptorok szuszogását. Akkor már tudja, hogy a lakott területek közelében megjelenő raptor nincs egyedül, mert először is a hátán ül egy huszár Hárból, másodszor pedig legalább egy szakasznyi van belőle. Egyébként a letelepült gnómoknak mindentől inába száll a bátorsága, azért települtek le. Például Sötét Igbut.Menet közben a szomszédos mezőket is bekalandozzák. Az ott táborozó összes ellenséges kalandozót megtámadják egy lövésfázis erejéig. Támadásuk kiegészül a raptorok támadásaival.-
-
Mikor a hátvédet beérték a raptorlovasok, Füstös az előörssel egy tűzsárkányba ütközött. A rőtmanók felvették a harcot a sárkánnyal is. Tüske és Füstös – mint a villám – kezdte keresni a sárkány odúját. Találtak egy használaton kívüli járatot, ahol el tudták rejteni szekereket. Az alagút bejáratát beomlasztották. (A nyájas olvasó talán aggódik a járatban rekedtekért, de mint ki fog hamarosan derülni: Tüskéék kívül maradnak. A rőtmanókért pedig nem csak azért nem kell aggódni, mert mellékszereplők, hanem mert életciklusuk két héten belül úgyis véget érne, addig pedig betegre zabálhatják magukat a levágott igás spagulárok húsával.) (Egyesek ezután a spagulárokért emelnek majd szót, de számomra azok végkép mellékesek. Előbb-utóbb úgyis virsli lesz belőlük.) A bajnokok kimentek a felszínre. Ott addigra a tetőfokára hágott a zűrzavar. A tazunkarókán ülő rőtmanók ütötték a raptorlovasokat, a raptorlovasok vágták a rőtmanókat, és mindkét csapatot irtotta a sárkány, ahol érte. Néha azért ő is kapott néhány hatalmas sebzést. Füstösék a bokrok mögé bújva nyilazni kezdték a raptorlovasokat. A felszabadult raptorok nekiestek a sárkánynak. Rövidesen csak három velociraptor maradt állva a csatatéren, nem adva esélyt a Szerv és Szövethasznosító Rt-nek: minden ehetőt kezdtek felfalni. Ordáék ezt a pillanatot várták. Kivégezték a raptorokat. Mardeljeiken csendesen elindultak a közeli ritka erdő felé.
-

Napokig menekültek egymást fedezve. Végül megpihentek egy sűrű erdőben. Elhatározták, hogy egy év múlva itt találkoznak. Agyartőreiket a banyafába szúrták, és elváltak egymástól. Tüske észak felé ügetett. Két nap múlva mundérját és fegyverzetét egy quwarg bolyba dugta, mert nem akart feltűnést kelteni. Csak rövid kardját rejtette el köpenye alatt.

-
-KecskeemberekMinden varázslat idején egy hatalmasat ordítanak, amitől az ellenségen páni félelem vesz erőt.Mágikus és pszí támadással szemben +10 mentő.-
 

-
A ritka erdőben Északi széltől zúgtak a fák. Vedlett irhájú golombár dudorászott a domb túlsó oldalán. A fák rügyei kezdtek színesedni. A hatalmas ordítástól a sallankok azonnal megmerevedtek. Kígyószisz leugrott a kocsiról, és futni kezdett. Nem nézett hátra, a patadobogásból tudta, hogy kecskeemberek üldözik. Meg az ordításból. Kiszaladt egy tisztásra. Leguggolt, így a közvetlen mögötte futó kecskeember átesett rajta. Előrántotta szarkalegyezőjét, és bűvös kört próbált maga köré táncolni. A kecskeemberek egy ideig nézték, aztán az egyik előre lépett, és leütötte. Megkötözték, kifosztották, aztán megvitatták, hogy megegyék-e vagy eladják egy boszorkányvadásznak. Abban maradtak, hogy ha estig nem tudják eladni, akkor jó lesz vacsorára. Kiültek az út szélére, és vártak. A sors negyediknek Tüskét vezette oda. Öt aranyért és hátas mardelljéért elcserélte a zoloboo leányt, mert megsajnálta. A kecskeemberek a jó üzlet után ravaszul azt javasolták a tisztelt boszorkányvadásznak, hogy mindjárt itt süsse meg a boszit. Tüske ezt elutasította, Raia inkvizítorainak regulájára hivatkozva. A kecskeemberek erre erőszakos kísérletet tettek vacsorájuk visszaszerzésére, de Tüske botjával nagyon megverte őket. Kioldozta Kígyósziszt, és tovább indult vele az úton.
Fél óra múlva Kígyószisz kérte, hogy vigye haza. Befordultak az erdőbe. Az erdő rejtekén egy kisebb zoloboo törzs tanyázott. Tisztelettel fogadták Kígyósziszt, gyanakodva Tüskét. A szabadítás történetét meghallva nagy tamtamot rendeztek. Tüskét és Kígyósziszt összeházasították. (Mondjuk zolobook esetén házról beszélni enyhe képzavar.) Tüske másnaposan ébredt. Minden holmija eltűnt, viszont mindent megkapott, ami egy zoloboonak van. Leballagott a patakhoz mosdani. A vízben meglátta arcán a törzs tetoválását. Nem sokáig gyönyörködhetett benne, mert Kígyószisz utána kiáltott, hogy hol van és mit csinál?
mandalorokHatalmas tugt orkok, akik törzsüktől elszakadtak, mert csak a küzdelemnek élnek. Jobb is, ha ezek nem szaporodnak.Rinó-vastagított a bőrük, ezért vértezetet nem kaphatnak. Pajzsot sem használnak, nem ültethetők hátasra. Közelharcban + 5 sebzés ütésenként.-
-
Tüske kihajtotta makkolni a garokkokat. Már dél felé járt a Nap, amikor megjelentek a mandalorok. Bejelentették, hogy zabirálni fognak. Megkérdezte, hogy az mi? Régi ork szokás, válaszolták. Tüske kíváncsian várta a fejleményeket. A mandalorok nézegették, tapogatták a garokkokat, majd két felé osztották. A nagyobbakra kötőféket vetettek, a kisebbeket kezdték levágni. Tüske rájuk mordult, erre fegyvert rántottak. De emberükre akadtak, rendes bunyó kezdődött. (Tüske fekete, tüsi hajú, kék szemű ember férfi. Kacor bajusza és kecske szakálla van.) Tüske a kutyák és garokkok támogatásával sarokba szorította a mandalorokat. Ez volt a baj, mert ha hagyott volna számukra kiutat, megfutottak volna. Így viszont kétségbeesésük megsokszorozta erejüket. Mindegyik vágott egyet Tüskén, mielőtt fűbe harapott. Végül csak három maradt. Darabokra szabdalták Tüskét. Mire megérkeztek a zolobook, elgarokkoztak. Közben egymás vállát veregették, hogy végre sikerült egy rendes zabirálást csinálni. Pedig az ember majdnem elrontotta.

-

Csend ereszkedett a tisztásra. Kígyószisz előmerészkedett rejtekhelyéről, és jajveszékelni kezdett. Az ég elszürkült. A felhők vajúdtak, de eső nem esett. A madarak egymásnak estek, az állatok fejüket a földbe fúrták. Kígyószisz mellett három asszony is sírni kezdett. Könnyeiket egy bronzüstbe gyűjtötték. Közben a zolobook összegereblyézték Tüske maradványait, és belehányták az üstbe. Kígyószisz csettintésére vége szakadt a sírásnak, és tűz gyulladt az üst alatt. A négy asszony összekapaszkodott és némán táncolni kezdett a tűz körül. A zolobook is, csak ellenkező irányban. A tánctér az elrévült táncosokkal kiszakadt a földből, megjárta az alsó és fölső világokat.

Kígyószisz éjfélkor tért magához. Felrúgta a kihűlt üstöt. Tüske kiborult a fűre és felébredt. Mindjárt megkérdezte, hogy mért kellett ráönteni ezt a langyos trutyit.

-

Ha egyszer valahol megjelenik a mandalor, ott már a világ többet nem lesz olyan, mint előtte. Tudták ezt a zolobook, a remeték, a bozsók, és a környék összes lakója. Még a kecskeemberek is. Megbeszélték, hogy figyelik és segítik egymást. Tüske tanyát épített, rejtett és védhető helyen. Kígyószisz idegenkedve figyelte, mert szerinte a futás a legjobb menedék. De Tüske kevés vagyonukat többre becsülte, és futásban sem volt jó. Küzdelemben annál inkább. Garokkra kapott, és visszament megkeresni a fegyverzetét. A quwarg boly azóta fejlődött. Ezért le kellett nyomni öt vadászt és két szamurájt, amíg csomagját ki tudta hozni.

Nem kellett fél évet sem várni, és a zabirálók újra jöttek. A lármára Tüske azonnal hazavágtatott, fölszerelte magát, és a tanyára támadó mandalorokat a földdel tette egyenlővé. Alig fújta ki magát, amikor meglátta, hogy a domb túlsó oldalán füst száll fölfele: biztos ég az ottani tanya. Addig kürtölt, amíg több irányból is megszólaltak a kürtök. Ekkor elindult a szomszédok segítésére. Egy vízmosásban rohant előre, amikor tizennégy fekete tollú nyíl fúródott a mellébe. Eldőlt, mint Boromír Amon Hen oldalában. A mandalorok rárohantak, és szablyáikkal apró (gulyásba való) kockákra vágták.

Estére sikerült csak a mandalorokat a megyéből kiűzni.
-

Kígyószisz táltosokat hívott. A táltosok csoszogva elindultak a vízmosás kerületén. Minden hetedik lépésnél a földre koppintottak láncos botjukkal, és félhangosan mormolták átok-imáikat. Tüske ízei, csontjai, falatnyi darabjai és összes kötőszövete kiemelkedett a letaposott fűből, egymást keresve forogni kezdett a levegőben. Amikor minden izink megtalálta a helyét, a test felizzott. Szürkéről kékre, kékről meggypirosra majd narancsságára, végül vakító fehér színűre változott. Körülötte meggyulladt a fű. A táltosok legyezővel hűteni kezdték. Közben folyamatosan kántáltak. Amikor már csak kéken izzott, nyakon öntötték hideg vízzel. Tüske bőre ezért kék árnyalatú maradt. Ráparancsoltak, hogy térjen magához. Tüske sarka körül függőlegesbe fordult, nyújtózkodott és kinyitotta a szemét. Kígyószisz megkérte, hogy vigyázzon jobban magára, mert többször már nem tudja összerakatni.

-

Újra télutó volt. Eszményi idő hadakkal járni. Tüskének eszébe jutott a banyafa. Kígyósziszt visszavitte törzséhez, és a közeli viszontlátás reményében elbúcsúzott. Futólépésben elindult először a quwarg gödör felé. A quwargok kirajzottak a boly védelmére, de kikerülte őket és tovább kocogott a csatateret keresve. Megtalálta a sűrű erdőt, benne a banyafát. Saját tőrét gond nélkül kihúzta. Amikor Orda és Füstös tőrét is kihúzta, a  fából vér folyt ki.

-

Mandalát készített színes virágszirmokból. Fölé dobta a tőröket. Az egyik a halba, a másik a főnixbe fúródott. Tüske elindult a déli tenger felé. Figyelte a sirályokat, nézte a felhőket. Napfelkelte előtt meglátott egy pislákoló fényt a tengeren. Nem hajó volt. Hajnal után meresztette a szemét, de nem látott semmit. Kérte  hajósokat, hogy vigyék arra, de azok csak köpködtek, és nem is válaszoltak. Mérgében úszva indult el. Szerencsére a tenger sima volt, mint az asztal. Már majdnem elkeseredett, amikor meglátott valami fehér épületet. Visszaúszni úgysem maradt ereje.

-

Ez nem egy sziget. Mesterséges, négyszög alakú. Oldalai mellett lépcsősorok könnyítik a partra szállást. A négyszög közepén egy fehér és rózsaszín kövekből épített henger alakú bazilika. A tető két aranyszínű gyűrűvel indul, majd negatív toroidokkal szűkülve egy lanternában fejeződik be, mit egy félgömb takar. Csak egy kapuja van, ami az oszlopokkal tagolt belső térbe nyílik.

-

A kapu melletti két kőbálvány Orda és Füstös volt. Bent Tüske hosszú keresés után sem talált semmit. Vizet mert a padlóra. Egyik szögletben a víz nem állt meg, befolyt a burkolólapok közé. Rövid ügyeskedés után sikerült lemenni egy alsó szintre. Itt több szoba volt: raktárak, konyha, alchimista műhely, könyvtár, újabb lejárat. Tüske bezárta az álcázott lejáratot. A föl- és levezető lépcsőkre fonalat feszített keresztbe, amire kanalakat akasztott. Aztán befeküdt a konyhaasztal alá, és szunyált egyet. Aludt volna akár három napot is, de fölriasztotta a kanalak zörgése. Egy szitkozódó papvarázsló lépett a konyhába. Vakító fénnyel kezdett, aztán forgószelet idézett. Ez elől neki is vissza kellett húzódnia a lépcsőre. Tüske egy bogrács alá bújt, így a légben táncoló kések és bárdok nem tettek kárt benne. A szél elálltával a lépcső mellé ugrott. Amikor a varázsló kíváncsian bedugta a fejét, hurkot dobott a nyakába és fojtogatni kezdte. Kiosztott pár fejrepesztőt is, amitől az öreg elkábult. Kezét lábát megkötötte, száját kipeckelte, aztán betekerte szövetcsíkokkal. A bepólyált varázslót a tűz fölé akasztotta, de úgy hogy ne gyulladhasson meg. Elkezdte vallatni. Nehezen ment, mert a pecket nem merte a szájából kivenni, nehogy bűvölni tudjon. Persze a vén csalt és hazudott, de ez nem könnyített a helyzetén. Minden hazugsága egy ujjpercébe került. Tüske nagy nehezen megtalálta a könyvet. Szerencsére nem árkánul volt írva. Le kellet vágni a varázsló fülét, és megégetni a talpát, de ezután előkerültek a szükséges komponensek és reagensek is. Az oldás egyből sikerült. Füstösön és Ordán kívül még öt bajnok és egy hős elevenedett ki a szobrok közül. A vént láncokba tekerték és a tengerbe hajították. Az épületet kénnel kifüstölték, tengervízzel megtisztították, és Sherannak: földek és vizek anyjának a védelmébe ajánlották. A partról beküldtek három remetét szent szolgálatra.

-

A varázsló néhány bizsuja és könyve eladhatónak bizonyult. Vettek az  árából egy spugulár ménest, és a bajnokoknak megfelelő hátast. A sárkánybarlangból előhúzták a szekereket, és elporoztak Tüske megyéjébe. Meghívták a törzsfőnököket, főpapokat és nagybirtokosokat. Bemutatták a fegyverkészletet, és felajánlották a népség katonasággá képzését. Mindenki kapott legalább egy lándzsát. Minden nap egy órát, minden héten egy napot kiképzésen kellett részt venni. A fiatalokat spagulárokra ültették, a legerősebbeket pajzsos vértes szakaszokba szervezték. Rendszeresek lettek a hajtóvadászatok, tájékozódási és akadályversenyek, járőrözések és próbariadók.
Aszkárik Mezítlábas zolobook egy szál lándzsával. Egy szakaszban 50 van belőlük. Parancsnokuk az istenük.Parittyát használnak a lövésfázisban. Semmi vértezetből adódó mentő. Minden próbánál +10 a vezető szintjére. Ritka erdőben feltölthető egységek.
parasztok,Nem nagy a támadó erejük, viszont soha nem hátrálnak. Lekötik, akadályozzák és gyengítik az ellenséget, előkészítve az erősebb egységeknek a győzelmet.Nincs lőfegyverük. Meneküléspróbára +100. Bal kezükben pajzs van.
huszárok,Lovasított parasztok. Rá tudnak támadni a tartalékra vagy a tüzérekre, kikerülve a harcban lévő egységeket.Nincs lőfegyverük. Spaguláron ülnek, ami +2 védettséget ad nekik.
FutókLovasított parasztok, akik a parancsnoki törzs támadására lettek kiképezve.Asszaszin egységek. Nincs lőfegyverük. Spaguláron ülnek, ami +2 védettséget ad nekik.
Bástyák Veterán harcosok, kiváló vértezetben és mindkét kézben karddal. Igazi pusztítók.Kamikaze egység. +10 támadás. Dupla sebzés. Meneküléspróbára +100.-

-
Füstös két bajnokkal felderítette a mandalorok fészkét. A törzsfőnökök ajándékokkal és ígéretekkel semlegességre bírták a környéken lakó orkokat, átvonulási engedélyt szereztek a rőtmanóktól és kecskeemberektől.

OrkAz orkok buliként élik meg a háborút, nem kell sokat törődni felszerelésükkel és ellátásukkal. Csak egy kicsit fegyelmezetlenek.Lőfegyvert és kütyüket nem használhatnak. A zászlóalj ütegek találati aránya 50 %-kal rosszabb. Menekülés nagyobb valószínűséggel következik náluk. Elfek ellen +10 támadás.

-

Orda a huszárokkal lenyomta a mandalorok határőreit. Letámadták a szétszórt tanyákat. A megzavarodott mandalorok rövid ideig össze-vissza rohangáltak, ez újabb 30 %-os veszteséget jelentett nekik. A sasfészekbe csak a horda harmada tudott visszahúzódni. A többit aprólékos gonddal levadászták. Aki megadta magát, az megúszta karóba húzással, a többit viszont karóba húzták. A legyilkolt mandalorok fejét karóra szúrták. Körülvették a sasfészket és vártak. Közben az aszkarik újra átkutatták a környéket, és minden elmozdíthatót begyűjtöttek. (A mandalorok kiéheztetésére nem gondolt senki, ugyanis zöld bőrükkel képesek fotoszintetizálni.) (Várostrom sem volt lehetséges, erre a zolobook nem alkalmasak.) Ezután síp- és dobszóval elindultak vissza. Ez csel volt, amit a mandalorok be is vettek. Kirohantak, hogy hátba támadják a zolobookat. A bajnokok átrendezték a sorokat, és újabb gyilkolászást rendeztek. Most már alig bírt néhány sebesült mandalor visszamenekülni a sasfészekbe. A többit a zolobook karóba húzták. Kivéve egyet. Azzal megüzenték a maradék mandalornak, hogy nyugodtak lehetnek, mert a zolobook nemsokára visszajönnek. A jó hír hozóját feneséges Vaskarom nagymandalor parancsára karóba húzták a sasfészek kapuja előtt.
-

A happy endnek már Kígyószisz megszabadítása után be kellett volna következnie, de Ghallán az élet folyamatos kaland. Tüske és a zolobook rendeztek egy nagy partit. A rosszmájúak szerint kikanalazták a mandalorok agyát, mint a fejvadászok. De a mandaloroknak köztudottan nincs agya. Vagy csak a trolloknak nincs? Mindegy. A zolobooknak viszont azelőtt nem volt kanala. Füstös csinált nekik először fakanalat. Valószínűleg nem fogyasztottak agyat a partin, mert senki sem lett utána kergekóros. Még ma is élnek, ha meg nem haltak.

Címkék: mese
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr854529198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása