Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2012-10-21

2012/10/23. - írta: Kárász

Valaki ugrott késleltetett ugrást, szokottnál magasabbról. Tele vele minden bulvár. Jó édes apám a háború előtt ejtőernyős volt Pápán. Olvasta a szaksajtóban, hogy a Szovjetunióban egy katona késleltetett ugrást hajtott végre. Késleltetett ugrás azt jelenti, hogy amikor kiugrik, akkor nem nyitja még az ernyőt, csak amikor már viszonylag közel van a földhöz. Apa úgy gondolta, hogy ha egy ruszki ilyet tesz, akkor azt a magyar katonának is meg kell tennie. Így ő lett az első magyar ejtőernyős, aki késleltetett ugrást hajtott végre. Be is vezették az egységnél. Jól jött a baljósan induló újvidéki bevetésnél. A késleltetett ernyőnyitás miatt a csetnikek nem tudtak annyi ejtőernyősünket még a levegőben lelőni.
Sétáltunk a Belvárosban. Láttam a papírboltokban (stationery) A6 és A7 méretű kártyákat. Biztat, hogy kezdjem már a kis részleteket ebben a méretben rajzolni. A Nagy Budapesti Kultúrzsibinek nevezett bolhapiacon is direkt néztem a kártyákat, füzeteket, plakátokat. Jó lesz ez a két méret. Ronda eladó réteg volt egyébként kint. Vettünk egy cagánytól porcelánokat: be akarta mutatni a pénz össze és visszakeverésének a trükkjét. De mi már öreg motorosok vagyunk, nem tudott becsapni. Visszamehetne oda, ahonnan előmászott.
A Váci utcában, Ráday utcában alig van magyar a személyzeten kívül. Costes nyitva van, de még mindíg pincérszagot lehet a környékén érezni. Beültünk Trattoriában kávét inni. Nagyon rendes volt a kiszolgálás, meg is akartam borravalózni őket. De a pincér szólt, hogy a számla tartalmazza a szervízdíjat. Szokatlan ez a korrektség.
A börzsönyi susnyákos emlékét be fogom írni Macskaszem 3.0-ba:
Mindenféle szabadcsapat indul a lerombolt Kis Téli Zöld kolostorba fosztogatni. A szerzetesek ezt nem tűrik. Fölállnak ék alakba. Az ék csúcsában álló szerzetes a botját kinyújtja, és lassan körbefordul. (Szerzetesek mögötte ugyanúgy fordulnak. A forgás középpontja a bottal mutató szerzetes.) (Hátsó sor szélén gyorsan kell majd forogni!)Ahogy forog: a hegy lábánál fölsarjad egy 5 méter magas, átjárhatatlan bozót. 
Persze akkor gond lesz a várt és kívánatos vendégek beengedése. Ezt úgy fogom megoldani, hogy előttük a bozót szétnyílik, kirajzó trollfák biztosítják erre az időre a kolostort.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr704862351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása