Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-01-08

2013/01/08. - írta: Kárász

Addig nem tudom Raiffeisent felmondani, amíg az új bankkártya nincsen a kezemben. Lesz egy hónap átfutás, amíg a kedvezmények érvényesülnek.

Erste kicsit meglepett, mert nincsen időnorma az ügyfélre, mint OTP-ben. Több, mint fél órát vacakoltunk, az összes csoportost megcsinálta a pultos. Ezek már aktívak is.
A bankkártya 6100 forint, erről nem volt szó. A többi költségmentes. A bankkártya viszont biztonságosabb, mint Raiffeisennél. Ott csak aláírás volt, semmi kód a használatnál.
Azt javasolta az ügyintéző, hogy addig ne mondjam föl a másik számlát, amíg a nyugdíjat át nem terelik. Ezt is intézi Erste, csak a magánt kell nekem átirányítani.
Most aktiválom a számlát. És a régihez kaptam új jelszót, azt is aktiválom. Mentek mindent és figyelem a pénzmozgást. 
Raiffeisenről azonnal kell pénzt átirányítani, hogy meg legyen a költségmentesség.
Addig megjön az új bankkártya is.
Nem terhelik rám a tranzakciós adót: ingyenes a számlavezetés, átutalás, csoportos beszedés, kp. felvétel (saját ATM-ből), vásárlás kártyával. Csak havi minimum 150 ezernek kell beérkeznie.
.
Néztem a kertet. A hó alól kibujt a rozmaring. Végre sikerül megtelepíteni. Szentendrén van borsmenta a kertben, talán itt is megélne. Kakukkfüvet már telepítettem át a versenytérről, nem tudom, megmarad-e? Tervezem még babér, ánizskapor és citromfű megtelepítését. És ki akarom próbálni, hogy gyömbér vagy édesburgonya termeszthető-e? Áttelelni nem fognak, de teremhetnének!
Bajla elkezdett egy 365 napos fénykép-projektet. Minden nap rak föl egy fekete-fehér képet. Egy tárgy szuper közelről.
Én meg rajzolok naponta egy A7 méretű skiccet. Csak nem teszem ki naponta. Akkor szkennelem, mikor több összegyűlt már, és akkor lövöm ki. Ezzel részese leszek egy flickr projektnek is. Hacsak nem zárnak ki, mert egy cetligyártó hirdette meg, és én nem a cetlijeire firkálok. Nem is tudnák venni ilyen cetliket, mert a yenkiknél árulják. 
Egyébként újrahasznosítok: egyik oldalon használt géppapírt hajtok nyolcrét, és egy A7 részre rajzolok.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr945007142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása