Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-04-21

2013/04/21. - írta: Kárász

Megnyílt Miklósék kiállítása. Képek itt. Hírverés nem volt tökéletes, ezért Czinege már 16-kor megjelent a Zeneiskolában. Mivel még semmi megnyitóra utaló tevékenységet nem talált, átvonult a Bürger nevű becsületsüllyesztőbe. Ezt Akácfának hívják és Fogadóirodának is, mert online lehet onnan a lóversenyre fogadni. És Zokogó Majomnak is nevezik egyesek, de ez nekem új. Jól bepoharazott Margóval. Ennek egyik következménye az, hogy Margó lelassult és nem parasztozott le hangosan mindenkit, továbbá nem vihogott bele a koncertbe. Másik: Czinege szép gutaütéses színe. Ez a képen is látszik (középen a tüchtig szalmakalapban, ahol ugyancsak megcsodálható tüntető eleganciája. Bár a többiek sem a legutolsó londoni divat szerint öltöztek). 

A megnyitó ceremónia szerves része itt egy hallgatói koncert. Kerestünk helyet középhátul, hogy Margóéktól viszonylag távol üljünk. De Czinege nem érezte magát megfelelő környezetben, ezért átült közvetlenül mellénk. Ági mindjárt rosszul lett az átható jägermeister aurától, ezért helyet cseréltünk. Utolsó szám egy zongoraötös volt. Csonti megkérdezte, hogy két zongorával hogyan lehet zongoraötöst előadni? Czinege rövid megfontolás után kioktatta, hogy a hosszabb zongora mellé hárman ülnek, a másikhoz csak ketten. 

A ceremoniális rész után fergeteges társasági élet bontakozott ki. Vinczével megbeszéltük, hogy a verseskönyvéből kiszerkesztett (kicenzúrázott) limerickjeinek kiadásában segítek. A  következő kerti egy napos kiállítást Koó Éva képeiből fogjuk válogatni. Júniusban.

Szombatot könnyű reggelivel indítottuk. Bal oldali Ágié, aki paleolit diétát tart (le is fogyott 6 kilót = 10 %-ot). A bal oldali attól paleolit, hogy a túrókrém nem kenyéren, hanem körte szeleteken van. Ezután Tánczos üldözése következett, aki megkaparintotta a muskátli palántákat. Nem elültetni akarta, hanem a műanyag dobozát szétrágni. Sikerült a palántákat visszaszerezni, Tánczost megfenyíteni. Aztán kapott kárpótlásul üres műanyagcserepeket. (Már mindet szétrágta.)

Áginál folytattuk az erkély lakályossá tételével, aztán megnéztük az Óriásölőt.

Az Égig Érő Paszuly című mese továbbfejlesztése. Jó! Forgatókönyv nem a hollywood-i séma szerint készült, hanem kábé 20 perces szekvenciákból épül fel. Talán kereskedelmi félórákban sugározható tévésorozatnak készült.

Mai reggeli tormás sajtkrémmel töltött sonkatekercs. Aztán kutyasétáltatás, semmittevés, egyéb hiábavalóságok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr905238163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása