Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2018-03-25 Asoktara

2018/03/25. - írta: Kárász

Asoktara egy domvidék, amit független erdőelfek laknak. Uralkodójuk (aki nem feltétlenül elf) mindig erőszakkal kerül trónra, megölve elődjét.

Asoktara uralkodója és népe nem vesz részt a Némán tomboló feudális anarchiában. Ennek ellenére a vidék nem a béke szigete. A hercegek, törzsek, népek azt vallják: „Aki nincs velünk, az ellenünk!” Így Asoktara állandóan támadásokat szenved el, az erdőelfek folyamatos védekezésre kényszerülnek. És mint tudjuk, legjobb védekezés a támadás. Ennek következtében Asoktara határai nem állandóak.

Asoktara fővárosa Újkert. Mivel az erőelfek nem építenek házakat, fővárosuk is csak kultikus építmények halmaza; jól elrejtve egy kies völgyben. A völgy legmélyebb pontján van a trónépület, a trón köré tekeredve szunyókál általában Kalamona.
    
Kalamona, Asoktara despotája
Kansárkány, méretei szerint idősebb 200 évnél.
30 méter hosszú, 4 méter átmérőjű dagadék. 452,2 tonna a testsúlya.
Feketés kék pikkelyei gyöngyházfényben ragyognak. Fejét 11 szarv koronázza. Gerincvonalán tüskesor húzódik végig. Sárga szeme alvás közben is nyitva van.
Ijesztő a megjelenése első látásra. Sárga szemei világítanak a sötét pikkelyek között. Hangja mennydörgő. Teste folyamatos mozgásban van, tekeredik és hurkolódik (amikor ébren van).
Testsúlya és tunya életmódja miatt elveszítette a repülés képességét. Lábai és szárnyai régen elszáradtak, már nyomuk sincs.
Örökölte az állatiasságot és az embertelenséget.
    
Uralkodó
Legyek Ura híve látszólag. Mivel az erőelfek is Legyek Urát imádják.
Asoktara zsarnoka
Pintyeket tenyészt. Csíkos és pöttyös megjelenésűeket különösen szereti. A madárkák tisztogatják a pikkelyeit és agyarait. Dalolnak neki; vigyáznak rá álmában. Komponál és betanít nekik trillákat és rövid dalokat.
     
Gátlástalanul él. Csak a harácsolás és növekedés érdekli.
Kudarcokat is eredményként dolgozza fel. A fiatal korában elszenvedett csapások segítik az újabb csalódások elviselésében.
Kolerikus a vérmérséklete. Nem felejt, kitartóan halad céljai megvalósításában.
Közönyösen szemléli a környezete változásait.
Üldözési mániája van, ami némiképpen jogos. Önbizalma egészségtelenül hatalmas.
Önző.
Jól tudja a népet és tárgyalópartnereit manipulálni.
Ismeri a földsugárzás hatásait, a kövek és fémek erejét. Ezért tartózkodik minél többet Asoktara trónja körül, mert ott egy manafókuszt talált.
Nagyon intelligens, csak lelketlen gonosz. Mint a sárkányok általában.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3913779260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása