Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2017-12-20 Kiduki

2017/12/20. - írta: Kárász

Kiduki Nakahara-ku
Neve egy japán szöveg latin betűkkel átírva. Feltehetőleg azt jelenti, hogy falragaszok kihelyezése tilos (magyar hatósági nyelven). 

Tengeri elf férfi, 54 éves. 160 cm /52 kg/ atletikus, biztosan gyúr, mert az izmai szálkásak. Fekete szem, hollófekete gondosan rendezetlen haj, sárga bőr.

Extravagáns öltözködésével kívülállóságát jelzi. Kidolgozott izmait - a női nem tetszésének elnyerése végett - közszemlére teszi.  Íráskor, olvasáskor, kártyázáskor jobb szemére monoklit csíptet. A monokli szalagja a fülcimpájába van fűzve. Hangja erős és nyers. Ez meglepő, mert megjelenéséhez inkább lágy, magas hang illene. Szürke, fekete csíkos hakamát és sokzsebes mellényt hord. Mindig van nála egy bot. Az is rejt pár meglepetést, ami ebben a történetben nincs kihasználva.Arca kortalan.

Íróládája varázslatos. Titkos ajtók, fiókok és polcok vannak benne. 20x30x40 centiméteres. Tetején van fogantyú, teteje, eleje és két oldala is nyílik. Ceruzák, tollak és ecsetek; tinták, festékek és radír; papírok, füzetek és kártyák vannak benne, a speciális vonalzókról és rajzeszközökről nem is beszélve.

Kalligráfus, írnok. Mesterfokot ért el szépíráshoz. Járt a Harcművészeti Egyetemre, de abbahagyta a 10. övvizsga előtt. (Majdnem agyonverték a 9. vizsgán.)

Csavargó. Különböző irodákban dolgozik, amíg ki nem rúgják. Sokat fusizik, hamisít, kereskedik az információkkal. Szóval: megbízhatatlan. Ezért szokták kirúgni, amit közömbösen visel el. Szabad idejében csaló hazárdjátékos.

Nem tiszteli a törvényt és a szokásokat. Lopni nem szokott. Úri bűnöző. Kerüli az erőszakot. Inkább mások kerülik vele szemben az erőszak alkalmazását, mert már páran megjárták. Tud pár gonosz trükköt, és alkalmazza bunyó közben.

Egyedülálló. Szélkirálynő, a Szépséges (vagy Széltoló) feltétlen híve. Nemzetségéről nem tudunk.

Munkahelyen viszonylag jó viszonyban van a többiekkel, a főnökségnek benyal. (Közben dolgozik a saját számlájára.)

Vérmérséklete flegmatikus. Nyugodt, türelmes. Befelé forduló a természete. Tücsköket tenyészt, ha hosszabb ideig egy helyben marad.

Nyelveket könnyen tanul. Ismeri a titkos papi és katonai nyelvet, és pár ősi írást is. Szépen rajzol, de csak tusrajzokat készít. Átlagos az intelligenciája.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8713515085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása