Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2015-11-08

2015/11/08. - írta: Kárász

Szinopszis – Kaligráfus 3.1

Előzmény: Macskaszem 3.0

Shojal elindítja a Játékárust a másik macskaszem megkeresésére.

Játékárus Néma szigetére megy, ahol nem tudja a feltűnést elkerülni szenderföldi szokásai miatt. Felteszi, hogy a macskaszem - a párját keresve - szintén a szigeten rejtőzik. Mivel a szem a tulajdonos szerencséjét növeli, a hírhedten szerencsés játékosok valamelyikénél lehet. Játékárus ezeket megkeresi, játszik velük, majd kirabolja és megöli őket. De a szemet még nem találta meg.

A macskaszem a Kaligráfusnál van. Kaligráfus abban a kolostorban dolgozik, ahol Füstösék eladták Shojal könyveit. Ezeket másolja, és az egyes varázslatreceptekről engedély nélküli másolatokat készít. A kolostoron kívüli, a falhoz ragasztott házban van a lakása. Néha kártyázik, mindig nyer.

Kis Téli Zöld kolostorban a zarándokok kihallgatási jegyzőkönyveiből esténként fölolvassák a különös eseteket a szerzetesek szórakoztatására. Senki ezeket hallgatva fölfigyel a titokzatos szerencsejátékos-gyilkosra. Csoportot állít fel a hírek célzott szűrésére.

A 8. ügyosztály is felfigyel a sorozatgyilkosságra. Kiküldik a Nyomozót, aki a Játékárus fantáziaképét egyre pontosabban megrajzolja, tevékenységi körét behatárolja.

Játékárus kártyázik, majd kockázik a Kaligráfussal. Mindenét elveszíti. Kér egy utolsó esélyt, és egy bábut tesz fel tétnek. Kaligráfus elnyeri a bábut és hazaviszi. Bábu elkábítja a Kaligráfust, beengedi a Játékárust. Játékárus gyilkol, megtalálja a macskaszemet, elmenekül. Indul vissza a kikötőhöz.

Kolostorban nagy a botrány a gyilkosság miatt. Búcsújárást hirdetnek a gyilkos megtalálására és megbüntetésére. Az egész búcsúmenet nagyon elszánt, de a vezető boszorkányvadász még inkább.

Nyomozó pár vakvágány után megtalálja a Játékárust. Az országúton. Így eléggé egyedül kell a letartóztatást foganatosítania. Majdnem belehal, de az utolsó pillanatban megérkeznek a búcsújárók. Törnek, zúznak, a Játékárust meglincselik. Elvonulnak, a Nyomozót vérébe fagyva hagyják.

Senki leereszkedik zsirodilján. Ingával felkutatja a szétszórt holmik között a macskaszemet. Nyomozót fölgyógyítja, elviszi a legközelebbi pretoriánus laktanyába. Nagyon vigyáz az inkognitójára.

Nyomozó lezárja az ügyet.

Senki elkezdi magát visszaküzdeni a Titokzatosak közé, a macskaszem segítségével. Ez az újabb sorozat története lesz.

Shojal örjöng. Ez szintén része a következő 3.2 – egyelőre címtelen – sorozatnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr188060404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása