Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

Szemétégető Gőzhajtány

2008/05/28. - írta: Kárász

A képeim kiállításának megnyitója pénteken lesz. Exutinformos kért néhány útmutatást a laudáláshoz. Íme: 


Autodidakta vagyok művészeti értelemben. Az iskolai és egyetemi (műszaki) rajz tanuláson kívül szervezett vagy egyéni oktatást nem kaptam. Viszont jó édesapám 3 éves koromtól rajzoltatott, oktatgatott. És vitt minden elérhető képtárba, múzeumba. Itthon és külföldön. Mivel orvos volt, tudott anatómiát is magyarázni. A grafika unalmas gimnáziumi és egyetemi előadások alatt életmentő volt számomra.
J 

A képeimet kollázs technikával készítem. Az anyag alapból batikolt csomagoló papír. Mostanában a batikolást is én végzem. De a képeimen más módszereket is alkalmazok, pl. linómetszett pecsétek, pasztell, tempera, olajfestés. Néha szöveget is illesztek a képhez, mint a képregényekben. Ezen kívül orcátlanul használom/újrahasználom korábbi rajzaimat és képeimet, illetve mások képeit. (Ha tetszenek vagy illenek a kompozícióba.) Ennek megfelelően van elég nagy kép és minta gyűjteményem.
 

Nem törekszem gótikus mániával sem a részletekbe menő pontosságra, sem a valósághűségre. Arra ott van a fényképezőgép, már kb. 150 éve. Egy képet többször levázolok, és dolgozik bennem időkig. Szarka Zsolt képét kb. 14 évvel a kidolgozás előtt vázoltam le először. A kép a hosszú érési idő alatt annyira letisztul, hogy elsőre sikerül. Ha nem akkor darabokra vágom, és az értékelhető részeket keretezem csak be.
 

A témaválasztás láthatóan a fantasy világából van. Néhány szörnyet vagy ketyerét magam találok ki, de úgy: hogy elvileg működhetnének is. Mint a hármas kép közepén a vörös orrszarvú-szerűségek, vagy az illúziótorony előtt a szemétégető gőzhajtány.
 




Közeli tervem a Kis Téli Zöld nevű druida kolostor különböző udvarainak és tornyainak megtervezése, Biztos Rév utcai életképeiből sorozat, Sziget-tenger nevű földrész ábrázolása, és hajók tervrajzai. Vagy ki tudja?

Címkék: enblog
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr274529210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása