Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-02-02

2013/02/02. - írta: Kárász

11-re volt megbeszélve, hogy átveszem a vérengző fenevadat. Maps.google segítségével betájoltam a találkozás helyét, időben elindultam. A bécsi úton a régi TÜZÉP leágazásánál befordultam, láttam egy népes sereget. Közben szólt is a telefon, hogy ott leszek-e időre? Mondtam, hogy 2 perc legföljebb. Tovább hajtottam, kerestem valakit kutyával. Illetve kutyakölyökkel. Leértem a vasútig, de senki. Visszafordultam, mentem az útkeresztezésig, ott kiszálltam. Hát a népes sereg volt az átadó bizottság. Olyan sokan voltak, hogy a kutya nem látszott tőlük. Odaadták a kutyát, nem kértek érte semmit. Pedig már 2 oltást meg is kapott. Mondtam, hogy ne sírjanak sokat. Ők meg hálásak voltak, hogy átveszem a kölyköt. Változott a világ, régen nekem kellett megköszönnöm, és legalább az oltásokat ki kellett fizetni. Azzal indítottak el, hogy egy hét múlva kell menni újraoltásra.

Nézem az oltási könyvet. A beadott oltások ismétlése évente szükséges. Régi könyv szerint szopornyica, parvo ellen egyszer kell oltani egy kutya életében. Fölhívtam Bélát, őt is havonta hívja be az állatorvos újraoltásra. Az állatorvosok kapzsisága ezek szerint nem változott az évek során. Vagy inkább nőtt.

Bélát megkértem, hogy vigyen minket vadat lesni. Ráállt, de figyelmeztetett, hogy ez nem választható szórakozás. Egyeztetni fog a vadászokkal és erdészekkel. Nehogy véletlenül minket lőjenek le vaddisznó helyett, vagy szétzavarjuk az állatokat, mikor jól fizető német vadásznak bazseválnak.

Kutya most a kerttel ismerkedik, és próbálja magát besírni a lakásba. Nem fog neki sikerülni. Ha nekem lenne olyan bundám, mint neki: nem engedném be magamat az előszobába sem. Neve Ugyan Kedves Potrien lesz, röviden Ugyan. Ugyan Már is szerepelt a lehetséges nevek között, de Ági ezt nem szereti, mert kellemetlen munkatársai szeretik ezt a szót használni.

Itt egy rajz is, hogy ne legyen Magyar Közlöny stílusú a megjelenés. Kutyáról majd akkor adok fényképet, amikor nem lesz ázott februári esőzésből kifolyólag.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr65058693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása