Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-03-17

2013/03/17. - írta: Kárász

Megnéztük Ózt, a hatalmasat.

Jól szórakoztunk, de nem annyira, mint a 10 év alatti közönség. A film rájuk fókuszál, ez nyilvánvaló. Például a kiválasztott csapat elmegy, hogy megölje a gonosz boszorkányt. A boszi azt mondja, hogy nem is ő a gonosz. Ja, akkor azonnal átállnak az oldalára. Kicsiknek ez az egy bites változás nem okoz gondot.

A film képi világa pompás. Sok utálás van benne más disney filmre. Például a kincseskamra olyan, mint Dagobert bácsi kincstára:

A várkastély bejárata olyan képet mutat, mint a disney filmek logoja. Arra körültekintően vigyáztak, hogy a második (-első) rész képeinek feleljenek meg az ebben a részben megjelenő formák: testőrök, Smaragd város, gonosz boszi, stb. Csak a szárnyas majmok rémisztőbbek. Ebben páviánokról mintázzák őket, a következő részben cerkófokról. (A cerkófok nem olyan rémisztők, de jobban hasonlítanak a gargoyle-ra.)

Glinda és Evanora küzdelme kínosan hasonlít Palpatine császár és Felhőjáró Lukács küzdelmére.

És készítettem canellonit. Pár éve már egyszer nem sikerült. De most igen:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr585140093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása