Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-04-26

2013/04/26. - írta: Kárász

Guacamole-t akarok csinálni. Mexicoban avokádóból szokás. 

Ránézésre itthon sárgadinnyével lehet helyettesíteni. Annak hasonló az állaga. Talán a körte is jó, ha még nem érett túl. Olyant láttam, hogy valahol a kecsöpöt banánból és piros paprikából keverik. Nem kell mindent szigorúan az eredeti alapanyagok felhasználásával készíteni. Eddig tart nálam a liberalizmus.

Tegnap Békefivel elmentünk achátot keresni. Fényképek itt. Szokolya határában tettük le a kocsit. Mindjárt előrepült egy boszorkány, hogy mit képzelünk. Mert majd véletlenül mindenféle kövek fogják a fényezést tönkre tenni. Az erdőben jót sétáltunk, aztán megállapítottuk, hogy módosítani kell az irányt. Két vízválasztót és három vízfolyást leküzdve megtaláltuk a helyes utat, aztán a felhagyott vasbányát. 

A szétszórt meddőben találtunk mogyorónyi achátokat. Vinczének a kisplasztikáihoz kellene valami alap, ezek a kicsik nyilván nem felelnek meg. Találtunk egy tojásnyit, azt eltette. Kipróbálja a csiszolhatóságot és megmunkálhatóságot. Hazaindultunk. Ekkor belebotlottunk egy akkora achátba, hogy mozdítani nem bírtuk. Visszaértünk a kocsihoz. Körbe volt rakva kőkupacokkal. A büdös banya pedig készült az összecsapásra, egy kertészollóval fölfegyverkezve. Jól ledudáltuk, és legurultunk az országútra. 

Vinczénél kertészkedtünk, ebédeltünk. Aztán meglátogattuk Magyar Miklóst.

Miklós már viszonylag kiheverte az operációt. Több új képet is fest. Szervez kiállításokat, eddig négyre van ígéretünk. Egy olaszországi galériással is levelez. Jó kirándulás lenne egy ottani kiállítás. (És jó nagy ráfizetés.)

Itt tartok a képemmel:

Eddig jó. Majd a végén rontom el valami hülyeséggel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr765248058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása