Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-02-16

2014/02/16. - írta: Kárász

Megnéztük a Karinthy Színpadon a Te csak pipálj, Ladányi című előadást.

Először csak a jókról:

– Abszolút aktuális témák vannak megfogva: menekülés a mohó plutokraták markából; nemzedék- és módszerváltás szükségessége az életvezetésben; idegennyelű affektálás nevetségessége; a munka öröme.

– Színészek játéka jó. Külön megemlítem a Széles Tamás dalolását.

– Jelmez és smink tökéletesen alkalmazkodik a szerephez.

Más jót nem is tudok leírni. Csak 18 perc elteltével döntöttünk úgy, hogy maradunk. Ugyanis többször hazaindultunk volna. (Talán azért maradtunk végül, mert sajnáltuk a 2x22,5 km hosszú utazással kombinált szombat estét.) A seregszemle olyan vontatott volt, hogy még Csehov is beleunt volna. Az első felvonás végére minden setup-olva lett, a második felvonásban már nem tudott egy fordulat sem megrázni. A boldog békeidőkben ez vígjátékként ment, most alig tízszer harsant fel nevetés a nézőtéren. Szóval nem ajánlom.

Ajánlom viszont az Újpest Galéria Sáfár Pál kiállítását, nagyon jó grafikák láthatók.

És voltunk délelőtt a Szépművészeti Múzeumban, Szőcs Miriam kurátori tárlatvezetésén. A Régi Szobor Gyűjteményt néztük meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr255817362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása