Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2014-04-14

2014/04/14. - írta: Kárász

Fajok Néma szigetén

Néma szigetén is az emberek vannak többségben. Ismerős a habitusuk, mert mintha mi is azok lennénk. Csak itt a bőr színe lehet a tengerkéktől a citromsárgáig többféle színű, és mintája is változhat a foltostól a márványozottig. Nincs kiemelkedő tulajdonságuk, átlagosak mindenből. De képességeiket - megfelelő motiváltság esetén - a csúcs fölé tudják fejleszteni. Minden fajt utálnak, leginkább az embereket. Átlagmagasságuk 180 cm. Nevük legföljebb 18 karakteres verssor vagy kifejezés, aminek első tagját használják. Példa: Száraz (Száraz Vörös Tájbor). A többi beszélő faj - mint például az elf, a törpe vagy a troll - szintén ember valamennyire, ezért nem kell csodálkozni azon, hogy a megjelenésükben sok hasonlóság van.

Az elfek hosszú életűek, okosak és gyorsak. Méretük az embernél kisebb, magasságuk a törpével egyenlő. Csak szilfidek, vagyis vékonykák. Átlagmagasság 155 cm. Egészségük gyenge, állóképességük sem óriási. Ennek ellenére 400-600 évig élnek. Közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül szépek, bár annak tartják magukat. Elég nagyképű népség. Ők is utálják az orkokat. A többi fajt csak lenézik.

Elfnek nincs bajsza vagy szakálla. Néha van, de az nagy hanyagság. Átlagmagasság 155 cm. 

A törpék alacsony, nagyszakállú, nagyorrú zsurmik. Kemények, mint a jégverés, és fafejűek. Föld alá vájt bányavárosokban élnek. Itt kitermelt érceket és ásványokat dolgozzák fel jó minőségben. Szakértelmüket nagyon becsülik, ezért sok törpe vándorol a városok között megrendeléseket vadászva, még több áll be katonának a hercegek seregeibe.

Törpék csak geomanciával, metalurgiával és harci varázslatokkal foglalkoznak. Rúnavarázslatokat eltanulták a sárkányoktól. Nehezen barátkoznak más fajokkal. Bizalmatlanok és bosszúállók. Ha valaki megsérti őket, azt feljegyzik a Harag Nagy Könyvébe, és nemzedékeken keresztül keresik a visszavágás lehetőségét.

Háromszor olyan szélesek, mint egy elf. Átlagmagasság 155 cm. Erősek és egészségesek. Kitartóak munkában és menetelésben. 2-3 mázsás csomagokat is elvisznek a hátukon nagy távolságra. Hosszú életűek, de nem szaporák. Kopasz törpét még nem látott senki. Szakálluk és bajszuk van, amit gondosan fésülgetnek, különböző mintákat fonnak bele. Állítólag a nőik is szakállasak, de ezt az elfek terjesztik. Néma szigetén elszigetelten élnek a hegyekben. Annyi mindenkire haragszanak, hogy nem lehet velük hosszabb ideig együtt élni.

A félszerzetek (= pusztamanók, jawák, surranók) az ember és a majomfélék közötti fejlődési átmenet bizonyítékai. Átlagmagasságuk 100 cm. Soványak, mint egy majom. Bőrszínük általában sötét. Hiányzó testi adottságaikat erőszakossággal, sunyisággal és gonoszsággal pótolják. Átlagosnál nagyobb számban vannak közöttük tolvajok, szélhámosok. Ha elérnek magasabb életkort, papi vagy varázslói pályán próbálnak érvényesülni. A kereskedelmi és pénzügyi pályát is szívesen választják. Hírszerzésben és kémelhárításban is sokat alkalmaznak. Mindenhol előfordulnak, de nem élvezik a köz megbecsülését.

A trollok nem túl intelligensek, pontosabban elég buták. Hatalmas testméreteik hatalmas erővel párosul. Színük közhiedelem szerint zöld, de ez a hiedelem téves. Méretükben és színezésükben a marhákra hasonlítanak, még tarka troll is van. Halántékukból szarv nő ki. Átlagmagasság 380 cm. A troll nők nagyobbak, mint a troll férfiak. (Általában a többi faj női kisebbek a férfiaknál.)

A gnómok - állítólag – valamelyik belső elválasztású mirigy hibás működése miatt megrekednek testméretileg a kiskamasz korban. Ugyanezen mirigy hibás működése miatt életkoruk elérhet 500, néha 600 évet is. Ez a mirigy dolog nem lehet igaz, mert a gnóm orvosok jól tudják gyógyítani a hormonzavarokat, és – hírek szerint – még egy gnómból sem sikerült átlagembert kikísérletezniük. Az biztos, hogy a gnómok kicsik (átlagmagasság 80 cm), gyengék és rondák. Mindenféle elméleti dologban jeleskednek. Varázslásban is jók, de inkább a biomágiát, technomágiát, alkímiát művelik. Köztudott, hogy a varázslás megrövidíti az életet (és más életminőség-rontó hatása is lehet). Ez a gnómokat várhatóan hosszú életük miatt kevéssé érinti, de azért leginkább kerülik a varázslás felesleges alkalmazását. Ha mégis el kell végezni egy veszélyes varázsceremóniát, azt inkább egy buta tanítvánnyal, vagy „önként jelentkező” áldozattal végeztetik el.

A papi és állami bürokrácia tömegével alkalmaz gnómokat. Nemesek és gazdagok státusz-szimbólumként tartanak legalább 1 jól képzett gnómot. Minél több diplomája van, annál inkább emeli gazdája tekintélyét.

A gnómok nem kis mitugrászok. Vidámak, keresik a társaságot, minden újdonságra nyitottak. Csak tudják saját képességeik határát, és ezért el sem indulnak az atlétikai versenyeken.

A tengeri elfek Égszakadás szigetcsoporton őshonosak.

Amikor éppen nem esik a szigeteken, akkor köd van. Az állandó csapadékot elviselni kellemetlen, de a növényzet nagyon szereti. Burjánzik a bambusz, a murhesz, a krokusz. A szorgalmas tengeri elfek minden művelhető földet bevetnek, intenzíven termesztik a haszonnövényeket. Amikor nem kell a földet mívelni, a csatornahálózatot javítgatni vagy az árvízvédelmi berendezéseket karban tartani, akkor halásznak vagy harcolnak. Harcművészetben kimagasló eredményeket értek el. A tudományok közül szinte csak ezt művelik. A harcművészeti egyetemre mindenki bejuthat, aki a teljesítményvizsgákon átmegy. Aztán kezdődik a nemulass. Kemény edzés és halálos küzdelmek várnak a hallgatóra. (Hallgatónak azért nevezik őket, mert ha dumálnak, akkor nagy verést kapnak.) Vizsgaszintek teljesítése között a hallgatókat több éves gyakorlatra kibocsátják a nagyvilágba. Ilyenkor be kell járniuk a Tengervilág szigeteit, hogy új tapasztalatokat szerezzenek, megismerjék más népek szokásait és kipróbálják magukat idegen környezetben. Mester szinten végző tengeri elf lovagként szolgálhatja valamelyik hadurat. Ha teljesíti a bajnoki és hősi szintet - és összekuporgatta a tandíjat - visszatérhet az egyetemre hadúri képzésre. A diploma megszerzése nem jelenti azt, hogy hadúr lesz. De akár az is lehet.

Tengeri elfeknek fekete a hajuk, nincs szakálluk. Bőrük sárga leginkább. Átlagmagasság 160 cm. (Kinai vagy japán nevük van magyar kiejtés szerinti átírással.)

Az orkok zöldbőrű neandervölgyiek. Elfajzott elfek, utálják is az elfeket rendesen. Elszigetelten élnek kisebb hordákban. Erősek, gyorsak, kitartók, egészségesek, szaporák és buták. Nagyon bátrak és kegyetlenek. Rövid életük folyamán folyamatosan nőnek, mint a krokodil. Kopaszok és nagyon izmosak. A kitepi átlagmagassága 100 cm , a szetver 155 cm, a holafa 180 cm. A holafák szemfoga agyarrá nő. A nőknek két sor mellük van, mint a kutyáknak vagy disznóknak.

A goblinoknak semmi közük az orkokhoz. Azok is vannak a szigeten kisebb hordákban, de elmehetnek akárhova: mindenki utálja őket. Aki még nem látott goblint, annak a kedvéért: a goblinok akkorák, mint az félszerzetek vagy a kitepi orkok. Orkoktól eltérő, hogy bőrük csokibarna, és van hajuk. Föld alatt élnek a tárnáikban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr176035872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása