Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-02-17

2013/02/18. - írta: Kárász

Okos telefonomat meguntam, vettem egy nyugdíjast. Okos okoskodhat egy zacskóban az idők végtelenségéig.

Ki kellene kódoltatni, ha a fiamnak akarom adni. Ez gyakorlatilag lehetetlen. Hiába fizetem ki az árát t-mobilnak - magasabb áron, mint ha boltba venném - akkor sem rendelkezek vele. És az előfizetést sem módosítják internet nélkülire, mert két évre szól a szerződés. Hogy száradna a lábukra a cipő, miközben a szélben bokáznak. 

Szombaton megnéztük Fekete László Agyagszobrok kiállítását (képek itt). Agyagszobor alig volt, inkább porcelánok. Felteszem, hogy Fekete hozzáfér a Herendi Porcelángyárban képződő selejthez, és annak fölhasználásával állítja össze kisplasztikáit.

Sok Fekete László van világszerte. Wikipédia kilencet említ, de a művész nincsen közöttük. Pedig neve fényesebben ragyogna, mint Fekete László (?–2000) bűnözőnek, aki a „miskolci Bonnie és Clyde” férfi tagja, vagy Fekete László (1988-napjainkig) kántornak, aki Dohány utcai zsinagóga főkántora.

Már egyszer láttuk a kiállítását, illetve annak szétszedését ablakon keresztül, mert lekéstünk róla. Fönti kép készült ablakon keresztül 2010-ben, az Üllői úton. Most is az utolsó előtti napon láttuk. Fekete László kicsit hasonlít rám: ő is 74-ben végzett, és én is fölhasználok idegen műveket a kollázsaimhoz.

Átmentünk a Várba, hogy sétáljunk a napsütésben. Ruszwurmban nem volt hely, ezért a Vár Bisztróba ültünk be. Ez többet nem fog előfordulni. Ugyanazok az árak, de önkiszolgálással. Már a pultnál nyelvészeti problémák voltak, mert a pultosok nem tudták, hogy a tejes kávé az a kávélátó vagy kafemakiavelli? Ági mézet kért a kávéhoz, mert paleózik (le is fogyott majdnem 10 %-ot). Ezért külön kellett fizetni (jobb helyen a kávéval együtt hozzák). A kép jobb alsó sarkában levő mufint haraptam ketté, amikor egy massza tűnt elő a tészta közepén. Nyers? Ági megnyugtatott, hogy nem nyers, biztos beletöltöttek vaníliás krémet. Megettem.

Utóbb kiderült, hogy nem vaníliás krém volt. Szaladoznom kellett miatta. Arról nem volt szó, hogy egy fogyókúra is része a menünek! Csak fél kilót fogytam, gyomorpanaszok közepette. Ha esetleg fogyni akarok, nem a Vár Bisztróba megyek, inkább paleózni fogok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr75086452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása