Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-04-07

2013/04/07. - írta: Kárász

A Szerv és Szövet Hasznosító a harctéren összegyűjtött alkatrészekből gyógyítja a még életképes sebesülteket. És esetleg javítja is őket. Sőt az egészségeseket is javítja, kissé figyelmen kívül hagyva a püspöki szinódus parancsát.

Ilyen átalakítással jön létre a kentaur vagy a kiméra-sárkány. 

Közös jellemzőjük, hogy szaporodásra képtelenek. Csak biomágikus módszerekkel lehet ezeket a lényeket létre hozni. 

Az állatok lényegesen nagyobb arányú gerincvelővel rendelkeznek, így sokkal több - ember számára érzékelhetetlen - információt kapnak a környezetüktől. Ezeket felhasználva a ráoltott hősök sokkal hatékonyabbak a csatákban. Persze a sárkány testi ereje és testtömege az alapvető többlet a harcértékben. 

Elefánt tömegénél nagyobb kiméra-sárkányt általában nem éri meg készíteni. Legföljebb repülő erődök és úszó szigetek ellen vethetők be gazdaságosan, ez pedig viszonylag ritka. 


A sárkánytest táplálásához szükséges lenne az állati fej megtartása. Az emberi szájakon betáplált étel mennyisége igen kevés. De ez nagyon csúnya, és a film fantasy műfajú. Ahol nem mereven kell ragaszkodni a tudományosan megalapozott valósághoz.

Ugyanilyen abszurdum a csigaember. Puhatestűre oltani gerincest, csak a mesében lehet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr935206216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása