Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2016-03-161 legkisebb királyfiak

2016/03/16. - írta: Kárász

Legkisebb királyfiak és az emberek - Tüske

Néma szigetén is az emberek vannak többségben. Ismerős a habitusuk, mert mintha mi is azok lennénk. Csak itt a bőr színe lehet a tengerkéktől a citromsárgáig többféle színű, és mintája is változhat a foltostól a márványozottig. Nincs kiemelkedő tulajdonságuk, átlagosak mindenből. De képességeiket - megfelelő motiváltság esetén - a csúcs fölé tudják fejleszteni. Minden fajt utálnak, leginkább az embereket. Átlagmagasságuk 180 cm. Nevük legföljebb 18 karakteres verssor vagy kifejezés, aminek első tagját használják. Példa: Száraz (Száraz Vörös Tájbor). A többi beszélő faj - mint például az elf, a törpe vagy a troll - szintén ember valamennyire, ezért nem kell csodálkozni azon, hogy a megjelenésükben sok hasonlóság van.

A történet főszereplői általában emberek: királyfiak, vagy egyéb arisztokraták. Mint a népmesékben. És a Nagy Árkánumban sem szerepelnek parasztok.

Tüske

Hollófekete, tüsi hajú; türkizkék szemű ember férfi. Kackiás bajusza van. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 28 éves.

Kaotikus – semleges jellemű, akaratos, erőszakos. Fizikailag erős és ügyes, intelligenciája átlagnál magasabb. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (hős). Vérmérséklete flegmatikusból szangvinikussá lesz.

Legkisebb királyfiként kiváló neveléssel, felkészítéssel és felszereléssel kiadták az útját. Egyik bátyja örökli apja trónját, másik bátyja a hadvezér. Ő megkapta a lehetőséget, hogy szerezzen magának egy trónt, vagy egy hadvezérséget. Vagy mindkettőt, de az otthontól távol. Neki is szép hosszú nemesi neve volt. De elhagyta, mert nem fért be a jelenléti ív rubrikájába. Úgy tesz, mintha elfelejtette volna, ahogy a családja is leírta őt.

Tüske alapból kulturált és intelligens, így minden helyzetben hamar alkalmazkodik, és jól alkalmazza a korábbi ismereteiből használható mintákat. Katonás jellemét azonban nem tudja és nem is akarja leplezni.

Tíz éve folyamatosan részt vett különböző háborúkban és csatákban. Jó fizikai adottságai és intelligenciája tették lehetővé életben maradását és katonai karrierjének lassú, de folyamatos emelkedését. Anyagi helyzete és udvariatlan viselkedése miatt nem tud a századparancsnoki beosztásnál nagyobbat elérni. A történet előtt azt is elvesztette valamiért, most beosztott tiszt.

A Néma szigeti permanens háborúban akármennyire jó katona valaki, legföljebb századosi illetve századparancsnoki címet érhet el. Ha tehetsége ennél többre érdemesíti, az akár veszélyes is lehet. Mert a magasabb tisztségeket politikai és/vagy protekciós kapcsolatok alapján töltik be. Az esetleg tehetségtelenebb felsőbb vezetők féltékenyen irtják a jobb képességű beosztottakat. A hercegek kitüntető figyelmét egy kóbor lovag viszont könnyebben fel tudja kelteni, és nagyobb karrier áll előtte. Azonban a rendszerbe már beilleszkedett főtisztek rosszindulatával és féltékenységével neki is számolnia kell.

Tüske - mint katona - az aktuális hadurától (=Nargile herceg) és közvetlen feletteseitől függ. Lojalitása nem példamutató. Együtt kell működnie a vele egyenrangú tisztekkel, és kegyetlenül fegyelmeznie kell az alárendelteket. Kegyetlenséget azonban csak ritkán és indokolt esetben alkalmaz, mert tisztában van azzal, hogy beosztottai együttérzése nélkül nem tud jó eredményt elérni. Ellenséggel szemben kíméletlen és irgalmatlan.  Tökéletes katona akar lenni, és érthetetlen számára a többi tiszt és feljebbvaló ellenszenve, illetve irigysége.

Dezertőrként nem törődik senkivel, csak saját biztonságával. Keres egy helyet, ahol nyugton hagyják, illetve ahol elbújhat, amíg elfelejtik szökését. Senki fia. Többszörös életveszélyben kell menekülnie a katonai rendszerből, amely majdnem végzetessé vált számára. Öntörvényű, dezertőr kóbor lovag, egy megveszekedett alak. Sem a saját, sem mások élete nem képvisel értéket a számára.

Telepesként egy mungekar törzs tagja, mivel feleségül vette Kigyósziszt, a boszorkányt. Helyt kell állnia minden körülmények között. Pásztorként laza kapcsolatban van a környék többi lakójával, gazdájával és iparosával. Először meg akar gazdagodni. Aztán már csak nyugodtan akar élni. És ez járulékosan meghozza neki a gazdagságot is. Vitézségét és parancsnoki képességét nem tudja elfojtani, újra beleveti magát a permanens háborúba, ezúttal elérve az áhított sikert.

Önzését felülírja Kígyószisz halálon túl tartó szerelme és a mungekar törzs összetartása. A törzs megmentéséért vállalja ismét a katonai pályát.

Mungekar harci főnökként és hadúrként hűbéri kapcsolatban van a mungekar törzsekkel. Katonáival jó gazdaként viselkedik, ezért azok szinte istenként imádják.

Tüske arcát és alakját Pierce Brosnanról mintázom. Ugyanúgy a többi legkisebb királyfiét is, akik a történetben szerepelnek. Kicsi - de jellemző - részletekben van eltérés, hogy látva azonnal meg lehessen őket különböztetni.

Logan Százados

Hollófekete, tüsi hajú; türkizkék szemű ember férfi. Kackiás bajusza és pofaszakálla van. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 28 éves.

Kaotikus – semleges jellemű, akaratos, erőszakos. Fizikailag erős és ügyes, intelligenciája átlagnál magasabb. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (hős). Vérmérséklete kolerikus.

Legkisebb királyfi, százados. Nargile kinevezi bíróvá (arkhonná), hogy eredményesebben tudjon erőforrásokat biztosítani a seregnek. Közvetlen parancsnoka lesz a XIII. Zoli Ezred maradványaiból szervezett pretoriánus egységnek.

Orda

Hollófekete, tüsi hajú; türkizkék szemű ember férfi. Kackiás bajusza és kecskeszakálla van. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 28 éves.

Kaotikus – semleges jellemű, akaratos, erőszakos. Fizikailag erős és ügyes, intelligenciája átlagnál magasabb. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (bajnok). Vérmérséklete flegmatikus. Legkisebb királyfi.

Füstös

Lángvörös, tüsi hajú; rubinszemű ember férfi. Kackiás bajusza van. Bőre narancsszínű. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 27 éves.

Kaotikus – semleges jellemű, akaratos, erőszakos. Fizikailag erős és ügyes, intelligenciája átlagnál magasabb. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (bajnok). Vérmérséklete szangvinikus. Legkisebb királyfi.

Hambal

Hamuszürke, tüsi hajú; türkizkék szemű ember férfi. Rozmár bajusza van. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 35 éves. Idősebb és tapasztaltabb a társaságnál, ezt pár ránc és egy sebhely is mutatja az arcán. Neki van a legtöbb folt a gambeszonján.

Kaotikus – semleges jellemű. Fizikailag erős és ügyes, intelligenciája átlagnál magasabb. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (hős). Legkisebb királyfi, őrnagy.

Mindester

Hollófekete, tüsi hajú; türkizkék szemű ember férfi. Spanyol bajusza van. Bőre citromsárga. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 28 éves.

Gonosz. Fizikailag erős és ügyes. Termete atlétikus, mozgása sportos. Legkisebb királyfi, ezredes. Vette a rangját és a hozzá tartozó ezredet.

Cézál

Hollófekete, rövid hajú; türkizkék szemű ember férfi. Súlya 95 kg, magassága 185 cm, 28 éves.

Kaotikus – semleges jellemű. Fizikailag erős és ügyes. Nagyon kekec, szeret kötekedni. Beszédhibája a kötekedésre kitűnő lehetőségeket biztosít. Termete atlétikus, mozgása sportos. Kiváló katona, pontosabban lovag (hős). Legkisebb királyfi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr808487368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása