Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2017-12-19 Omega

2017/12/19. - írta: Kárász

Omega

Amikor be kellett lépni a KISz-be, járulékos haszon volt, hogy beiratkozhattam a Műszaki Egyetem Kinizsi utcai Klubjába. Minden vasárnap az Omega játszott.

Omegáról sokan és sokat írtak, csak azt mesélem, ami talán máshol nincsen lejegyezve.

Amikor Kovacsics távozott, megjelent Molnár György. Nem volt tuti választás, néha más gitárosok is felléptek. Egyik olyan király volt, hogy Molnár nem mert utána feljönni a színpadra.

Nyáron Szemesen léptek föl. Egy este átgurultam meghallgatni őket. Éppen a rendőrök razziáztak. Benkő mondta, hogy szinte minden nap ott szemétkednek. De nem mer nekik szólni, mert amilyen parasztok, még szétvernék az orgonáját. Az orgonát nagyon féltette. Amikor kiosztották Omegának Presszert, megmondta neki, hogy lerúgja a fejét, ha 2 méterre meg meri közelíteni a klaviatúrát.

Az volt a mese, hogy az egyetemen van egy nagy teljesítményű rádióantenna. Ezzel minden pénteken lehallgatták a Melody Maker (vagy más, már nem vagyok biztos) sikerlistáját, és szombaton már játszották. Az biztos, hogy napra készek voltak. És Somló, Vittek, Zalatnay azért szerepelt vendégként, hogy ezeket a számokat elő tudják adni.

 

Benkő Lexikon című lemezei nekem nagyon bejöttek. Sajnos egyiket sem találom, eltűntek költözések alatt. Írt filmzenéket is a tévének. Színdbád kalandjaira emlékszem, egy kísérleti stúdió munkája volt. Talán a Gilgamesben is dolgozott, az is ebben a stúdióban készült.

Fölléptek világszerte, vettek egy kamiont a felszerelés szállításához. Amikor hazajöttek, kitört a botrány. Mert a szállítás (is) állami monopólium volt. Végül államosították a kamiont, és beleltározták a HungaroCamionhoz. Omega jelképes összegért és kizárólagosan használhatta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr713512963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása