Eltévedve a jó és a rossz kertjében.

2013-01-28

2013/01/28. - írta: Kárász

Laci bácsi küldött IKA utalványt, azzal vett Atya kávébabot. Zöldet. Otthon pörkölte a palacsintasütőben. Kávédaráló volt (azt nem vitték el az oroszok) (akarom mondani, ukránok), kávéfőző nem. Ezért török kávét főzött. Aztán valahonnan kerített egy üvegtechnikusi remeket, ami két lombikból volt összevarázsolva. Borszesz égő melegítette. A borszesznek nincs köze a borhoz. Denaturált szesz, ami a molotov koktél fontos alkatrésze. Szerencsére ezt a lökött provók nem tudják, csak égő benzines üvegeket hajigálnak. Amivel nem lehet nagy kárt okozni, hála Istennek. A kávéfőző kütyüről találtam egy dél-koreai képet, itt lehet megnézni. 

Aztán már lehetett kapni különböző kávéfőzőket. Minden konyhát legalább egyszer újra kellett festeni miattuk, mert robbantak néha. És a KÖZÉRT-ben volt kávédaráló, ami körül az élelmesek összesöpörték a kávét, amit a könnyelműek szétszórtak. 

Most már hétszer is lekopik a vasalt bocskor a vevő lábáról, amíg elsétál egy multi kávéfőző kínálata előtt. Kotyogótól az önmagát elmosogató 62 programot tudó csodáig minden van. Még annál is több. És a kávé is minden formában. Zöld, pörkölt, kevert, őrölt. És pár éve már patronban. Ez utóbbinál már gyanús, hogy nem is kávé van a patronban, hanem olyan ízesített szemét, mint a filteres teában. És a patronok különböző szabványnak felelnek meg. Egyik gyártó patronja nem kompatibilis másik gyártó kávéfőzőjével. Ez olyan, mint a különböző hadseregek lőszerei vagy az orosz vasúti nyomtáv.

Én maradok az olasz kávéfőzőnél, és darált kávét veszek hozzá. Ez olyan, mint puskában az előltöltős, de kit érdekel?

Napi egy kávét iszok, ha itthon vagyok. Egy korsóba (fél literes a korsó, nem európai szabvány!) öntök fél deci kávét, fél deci krémlikőrt, egy tojást, egy kanál cukrot vagy neskakaót, összekeverem és jelre töltöm tejjel. A tej nyáron hideg, télen meleg. El vagyok ebéd nélkül ezzel a hasamban. Egy darabig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karasz.blog.hu/api/trackback/id/tr745050110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása